Επικαιρότητα

Κυρίαρχη πολιτική η κοινωνική στήριξη

Off

Η κοινωνική πολιτική αποτέλεσε βασικό στοιχείο της πολιτικής της δημοτικής αρχής και με έχει κεντρικό ρόλο και στο πρόγραμμα για τη νέα τετραετία με καινοτόμες προτάσεις.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε μία ακόμη ειδική θεματική εκδήλωση που οργάνωσε την Πέμπτη το βράδυ η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας, «έχοντας πλέον αναπτύξει ολοκληρωμένες δομές μέσω του ΟΚΠΑΠΑ, που έχουν προσφέρει σπουδαίο έργο το οποίο αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες μας, την επόμενη τετραετία αφενός μεν θα συνεχίσουμε τη στήριξη και την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών του Οργανισμού, αλλά θα προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά στην κοινωνική μας πολιτική, απλώνοντας ακόμη περισσότερο δίχτυ προστασίας σε ειδικές ομάδες της κοινωνίας μας». 

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος, έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της δράσης του οργανισμού αυτά τα χρόνια, ενώ τον προγραμματικό λόγο ανέπτυξαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης από το χώρο της υγείας.

Ο, Φίλιππος Τσουμάνης, τόνισε πως «ο στόχος μας την πενταετία που πέρασε ήταν να υλοποιήσουμε μια προοδευτική και συντονισμένη Κοινωνική Πολιτική και να γίνουν τα Γιάννενα πόλη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η πολιτική μας είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον συμπολίτη μας, τις ανάγκες του οποίου βάζουμε πάνω απ’ όλα και θεωρούμε ότι ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε ένα σημαντικό έργο ουσίας για χιλιάδες ανθρώπους». 

Η ιατρός νευρολόγος Σοφία Μαρκούλα, υπογράμμισε πως πέρα από τη στήριξη των υπαρχουσών κοινωνικών δομών του δήμου, έμφαση θα δοθεί στην υποστήριξη ειδικών ομάδων, την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία και χρόνια νοσήματα και την ολιστική προσέγγιση ζητημάτων υγείας των κατοίκων με την ανάπτυξη του ιατροκοινωνικού μοντέλου και τη διασύνδεση του Δήμου με τα Νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο. 

Ο χειρούργος ιατρός Βασίλης Νούσιας, τόνισε πως η στήριξη του πολίτη και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι η βασική φιλοσοφία της κοινωνικής πολιτικής που άσκησε η σημερινή δημοτική αρχή και αυτό θα συνεχίσει και στη νέα θητεία της. 

Ο χειρούργος ορθοπεδικός Γιάννης Μανώλης, αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, σε συνεργασία με τις οργανωμένες δομές και ο Στέφανος Ζούμπας, νοσηλευτής, μίλησε για την ολιστική φιλοσοφία του προγράμματος της παράταξης και για τη διασύνδεση των δομών του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο το Νοσοκομείο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κοινωνιολόγος Ναπολέων Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις της παράταξης για την πρόληψη των εξαρτήσεων, λέγοντας πως προσεγγίζει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά το κοινωνικό πρόβλημα των εξαρτήσεων και δη της εξάρτησης από τα προϊόντα καπνού. Τέλος ο Εσσαμ Θεόδωρος Αλαντάση, νοσηλευτής αναφέρθηκε στο προσφυγικό και τη συμβολή του Δήμου κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των προσφύγων.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου