Επικαιρότητα

Παρουσίασε έργο, ζήτησε καθαρή εντολή

Off

Ευδιάκριτη και από… τηλεοράσεως ήταν η ικανοποίηση των διοργανωτών, κυρίως όμως του ίδιου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων από την παρουσία του κοινού και το πώς αυτό, υποδέχθηκε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες οι οποίες αφορούσαν και το εθνικό αλλά και το τοπικό επίπεδο στην εκδήλωση που διοργάνωσε στα Γιάννενα την Κυριακή το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας στο σκέλος της ομιλίας του που είχε τοπικό περιεχόμενο αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κυρίως μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ δεσμεύθηκε για την ανέγερση νέου Κλειστού γυμναστηρίου χωρητικότητας 3000 θεατών, στη συνοικία του Βοτανικού, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Ιωαννιτών. Ανέφερε ακόμη τα έργα που έγιναν στους «Ζωσιμάδες» και τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, για τα έργα στο αεροδρόμιο, ότι θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, αλλά και για το γεφύρι της Πλάκας ότι μέχρι το 2020 θα είναι ξανά στη θέση του. Δεσμεύτηκε επίσης, για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, το οποίο θα ξεκινήσει το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2023. 

«Από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα στον δήμο Ιωαννιτών την τετραετία 2015-2019 ύψους 137 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014 που ήταν μόλις 38 εκατ. ευρώ. Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα ύψους 463 εκατ. ευρώ, άρα επίσης 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014. Και θέλω να σας πω ότι αυτό ήταν στρατηγική μας επιλογή, δεν ήταν τυχαίο. Διότι ήταν στρατηγική μας επιλογή αυτό που ονομάζουμε δίκαιη ανάπτυξη να μην αφορά μονάχα την αναδιανομή πλούτου, των βαρών αλλά και των δυνατοτήτων ανάμεσα στους πολίτες, αλλά να έχει και μια αναφορά στο γεωμετρικό καταμερισμό των δυνατοτήτων της χώρας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 

Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΔ Παμβώτιδας, στα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων στο λεκανοπέδιο, στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, για να επαναλάβει όσα ανέφερε το πρωί του Σαββάτου για το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου. «Χαιρόμαστε που το ολοκληρώσαμε, όπως πολλά άλλα που ολοκληρώσαμε εμείς. Σταματημένα, μπλοκαρισμένα. Εμείς κατά τα άλλα, οι ανίκανοι. Οι ικανοί τα μπλόκαραν. Διότι δεν τα έβρισκαν φαίνεται στη διανομή κάτω από το τραπέζι. Αλλά, προσέξτε κάτι, αυτό είναι ένα παράδειγμα της παθογένειας της δημόσιας διοίκησης. Ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να είχε τελειώσει από το 2009, τελειώνει το 2019. Χαιρόμαστε που το τελειώνουμε εμείς, αλλά αυτό σηματοδοτεί ότι κάτι πρέπει να αλλάξει αύριο σε αυτή τη χώρα και οι μόνοι που μπορούμε να το αλλάξουμε είμαστε εμείς που αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε, μπορούμε να ολοκληρώνουμε σταματημένα, μπλοκαρισμένα έργα».

 

Το πολιτικό σκέλος 

Στο πολιτικό μέρος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ζήτησε καθαρή εντολή στις ευρωεκλογές ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί εργασίας επί 7 ημέρες.

«Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο. Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στο 2014, ενώ με αυτά που προτείνει μας οδηγεί στον 18ο αιώνα, την εποχή του εργασιακού μεσαίωνα. Γι’ αυτό οι επικοινωνιολόγοι του δεν τον αφήνουν να έρθει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, χωρίς σημειώσεις, γιατί φοβούνται ότι θα του ξεφύγουν τέτοια, που είναι και το πρόγραμμα τους» σημείωσε.

Σκληρές ήταν οι φράσεις και για τον Μ. Βέμπερ επικεφαλής του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές τον οποίο και κάλεσε να ασχολείται με τη Βαυαρία και να αφήσει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα. «Ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει ότι μπορούν να μπουν εμπόδια στην υλοποίηση των μόνιμων μέτρων που ανακοινώσαμε, αν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν ο κ. Βέμπερ. Ψήφο στη ΝΔ σημαίνει περικοπές στις συντάξεις και εργασιακό μεσαίωνα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδικό κάλεσμα στους νέους και κυρίως στους 17ρηδες και 18ρηδες, σημείωσε ότι οι νέοι έδωσαν τις νίκες στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, και τόνισε ότι η ψήφος τους θα είναι ψήφος βαθιάς συνείδησης και όχι συγκυριακή.

«Ζητάμε καθαρή εντολή. Εντολή ισχυρή, καθαρή και αδιαπραγμάτευτη. Και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Ήρθε η ώρα των πολλών. Έχουμε τη δύναμη, θα νικήσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Πολύς κόσμος

Λίγο μετά τις 8, όταν ο κόσμος πέρασε τους ανιχνευτές μετάλλων στις πόρτες του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Du Lac και γέμισε η αίθουσα ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα.

Στο κοινό βρισκόταν οι υπουργοί Ο. Γεροβασίλη και  Α. Ξάνθος, οι υφυπουργοί Κ. Μπάρκας και Μ. Τζούφη, ο βουλευτης Π. Κουρουμπλής, βουλευτές της Ηπείρου και υποψήφιοι για ευρωβουλή και αυτοδιοίκηση. 

Ο περιφερειακός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπασιούκας έκανε την εισαγωγή και χαιρέτησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γ. Ζάψας λέγοντας ότι στην Ήπειρο «θέλουμε φτηνή ενέργεια, φυσικό αέριο και να ωριμάσουν οι μελέτες για το ΠΕΠ»

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ