Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 05:35
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2019
Επικαιρότητα

Έργα που θωρακίζουν την κοινωνία και φέρνουν ανάπτυξη

Off

Μπορεί το κύριο χαρακτηριστικό της διήμερης περιοδείας του Αλ. Τσίπρα το σαββατοκύριακο στην Ήπειρο να ήταν η θερμή υποδοχή που συνάντησε στις πόλεις που επισκέφτηκε (Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Γιάννενα), ενδιαφέρον όμως είχαν και τρία έργα που ανέδειξε μέσα από την περιοδεία του, έργα ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας με ιδιαίτερο πρόσημο για την πορεία της περιοχής στο μέλλον. 

 

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Ο πρώτος σταθμός ήταν με το πού πάτησε το πόδι του στα Γιάννενα, στο αεροδρόμιο, όπου και επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης. 

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υφ. Μεταφορών Θ. Μωραΐτης, βουλευτές των Ιωαννίνων και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους και χαιρέτησε ενώ δέχτηκε και μία ανθοδέσμη από ένα κορίτσι, κόρη παλαιού συμφοιτητή του στο Πολυτεχνείο, όπως ανακάλυψε και ο ίδιος συνομιλώντας μαζί της. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον νέο Πύργο Ελέγχου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του αεροδρομίου (φωτογραφία κάτω).

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Αλ. Τσίπρας για το έργο στο αεροδρόμιο, σημείωσε: 

«Ολοκληρώνεται 13 χρόνια μετά, όπως παρά πολλά έργα ολοκληρώνονται αυτήν την τετραετία σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα δείγμα της παθογένειας του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για μία σημαντική υποδομή το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, για μία μεγάλη πόλη όπως τα Γιάννενα, ένας διεθνές αεροδρόμιο που έκανε 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το ευχάριστο όμως είναι ότι ολοκληρώνεται, ξεκόλλησε, μία πολύ σύγχρονη υποδομή για την πόλη και την Ήπειρο. Ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με την επέκταση και την ανακατασκευή που έγινε, κι ένα αεροδρόμιο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης για όλη την Ήπειρο, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα να αυξηθεί ο τουρισμός με πτήσεις τσάρτερ, που θα μπορεί να εξυπηρετεί όχι μόνο τα Γιάννενα, αλλά και τις ακτές του Ιονίου μαζί με το άλλο σημαντικό αεροδρόμιο της περιοχής του Ακτίου».

 

Η βάση του ΕΚΑΒ

Την Κυριακή το πρωί ο πρωθυπουργός εγκαινίασε τη νέα βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Ακτίου.

«Δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα από την ανθρώπινη ζωή και μέριμνα της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει ίσους όρους και ίσες δυνατότητες πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των πολιτών σε αυτή τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας την πέμπτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, και την τρίτη στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης.

«Σήμερα εγκαινιάζοντας την τρίτη βάση Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο, την τελευταία τετραετία, κάνουμε πράξη το όραμά μας να καλύψουμε όλη τη δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά αλλά και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου», σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός που έφτασε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπ. Μπαζιάνα.

Και συνέχισε: «Οι νησιώτες και όσοι διαμένουν σε ορεινά χωριά είχαν για πάρα πολλά χρόνια μια εγγενή ανισότητα καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αποτελούσε για μας πρώτη μέριμνα να διασφαλίσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό και να μειώσουμε τόσο το χρόνο, όσο και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Προσπαθήσαμε να συνεργαστούν τα υπουργεία Υγείας και Άμυνας».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποσταλάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη Λευκάδα

Την Κυριακή το μεσημέρι ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Μιλώντας στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το νέο νοσοκομείο ανέφερε: 

 «Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε, σε αντίξοες συνθήκες, μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας Υγείας», τόνισε ακόμα και πρόσθεσε: «Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», συνέχισε και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

 «Ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και πρόσθεσε ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου