Επικαιρότητα

Η Ευρώπη εγγυητής των δυνάμεων σταθερότητας

Off

Κάτι περισσότερο από επιτακτική είναι η ανάγκη μέσα από τις Ευρωεκλογές, η Ευρώπη να εξακολουθήσει να είναι ο εγγυητής των δυνάμεων σταθερότητας, για λογαριασμό των χωρών – μελών της.

Το ευρωπαϊκό όραμα παραμένει ζωντανό και ισχυρό, όμως είναι γεγονός ότι τη δεκαετία της κρίσης πολλά πράγματα, μεταξύ αυτών κατακτήσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής επομένως και των πολιτών άρχισαν να ξεθωριάζουν.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο η συζήτηση θυμίζει περισσότερο μία προεκλογική περίοδο εθνικών εκλογών κυρίως λόγω της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Ο κίνδυνος να περάσει σε δεύτερη μοίρα η συζήτηση για την Ευρώπη είναι προφανής όμως σύμφωνα με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ν.Δ Ν. Γιαννή, με καταγωγή από τη Βίτσα Ζαγορίου, αυτό έχει την εξήγησή του, αλλά θα πρέπει να αποτραπεί.

Μιλώντας στο ITV ο κ. Γιαννής τόνισε ότι προφανώς η εθνική διάσταση υπερισχύει της ευρωπαϊκής στις συζητήσεις, με δεδομένο ότι η χώρα πηγαίνει για πρώτη φορά στις κάλπες μετά από τέσσερα χρόνια. «Ίσως και οι πολίτες να δείχνουν ανυπόμονοι για να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν, εκδηλώνοντας μετά από τέσσερα χρόνια στην κάλπη τα συναισθήματά τους. Όμως εκείνο που προέχει, είναι η Ευρώπη να παραμείνει ισχυρή και ηγέτιδα δύναμη σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με διαφορετικές απαιτήσεις.

«Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν στην Ευρώπη, αλλά παραδέχονται τις αδυναμίες που υπάρχουν και από την άλλη εκείνοι που δεν πιστεύουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ή οι σκεπτικιστές που έχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις, αλλά δεν καταθέτουν κιόλας κάποια πρόταση. Προφανώς υπάρχουν εθνικές προτεραιότητες στη συζήτηση για τις Ευρωεκλογές, όμως είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι μπορεί η κάθε χώρα να ζήσει σε έναν εικαζόμενο παράδεισο, περιχαρακωμένη στα σύνορά της.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της διάσπασης στην Ευρώπη, αντιθέτως υπάρχει η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ευρωπαϊκού οράματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ