Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 09:36
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μαΐου 2019
Επικαιρότητα

Η Ευρώπη εγγυητής των δυνάμεων σταθερότητας

Off

Κάτι περισσότερο από επιτακτική είναι η ανάγκη μέσα από τις Ευρωεκλογές, η Ευρώπη να εξακολουθήσει να είναι ο εγγυητής των δυνάμεων σταθερότητας, για λογαριασμό των χωρών – μελών της.

Το ευρωπαϊκό όραμα παραμένει ζωντανό και ισχυρό, όμως είναι γεγονός ότι τη δεκαετία της κρίσης πολλά πράγματα, μεταξύ αυτών κατακτήσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής επομένως και των πολιτών άρχισαν να ξεθωριάζουν.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο η συζήτηση θυμίζει περισσότερο μία προεκλογική περίοδο εθνικών εκλογών κυρίως λόγω της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Ο κίνδυνος να περάσει σε δεύτερη μοίρα η συζήτηση για την Ευρώπη είναι προφανής όμως σύμφωνα με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ν.Δ Ν. Γιαννή, με καταγωγή από τη Βίτσα Ζαγορίου, αυτό έχει την εξήγησή του, αλλά θα πρέπει να αποτραπεί.

Μιλώντας στο ITV ο κ. Γιαννής τόνισε ότι προφανώς η εθνική διάσταση υπερισχύει της ευρωπαϊκής στις συζητήσεις, με δεδομένο ότι η χώρα πηγαίνει για πρώτη φορά στις κάλπες μετά από τέσσερα χρόνια. «Ίσως και οι πολίτες να δείχνουν ανυπόμονοι για να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν, εκδηλώνοντας μετά από τέσσερα χρόνια στην κάλπη τα συναισθήματά τους. Όμως εκείνο που προέχει, είναι η Ευρώπη να παραμείνει ισχυρή και ηγέτιδα δύναμη σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με διαφορετικές απαιτήσεις.

«Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν στην Ευρώπη, αλλά παραδέχονται τις αδυναμίες που υπάρχουν και από την άλλη εκείνοι που δεν πιστεύουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ή οι σκεπτικιστές που έχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις, αλλά δεν καταθέτουν κιόλας κάποια πρόταση. Προφανώς υπάρχουν εθνικές προτεραιότητες στη συζήτηση για τις Ευρωεκλογές, όμως είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι μπορεί η κάθε χώρα να ζήσει σε έναν εικαζόμενο παράδεισο, περιχαρακωμένη στα σύνορά της.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της διάσπασης στην Ευρώπη, αντιθέτως υπάρχει η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ευρωπαϊκού οράματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου