Επικαιρότητα

Ένα πράσινο κύμα για την Ευρώπη

Off

Εξαιρετικά φιλόδοξος τουλάχιστον για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, είναι ο στόχος των Οικολόγων Πράσινων στις επικείμενες ευρωεκλογές, να καταγράψουν ένα αντίστοιχο ποσοστό με αυτό που καταγράφουν οι αντίστοιχες δυνάμεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το σενάριο άλλωστε να αναδειχθούν σε δεύτερη ή τρίτη δύναμη οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, είναι απίθανο, όμως η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση από το 2015 ενίσχυσε το ρόλο τους. 

Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε μιλώντας στο ITV ο Ρήγας Τσιακίρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους, που παρουσίασε το όραμα των Οικολόγων για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, την Ευρώπη που αντιτίθεται σε χαρακτηριστικά ακραίων πολιτικών και την Ευρώπη που θέτει στο επίκεντρό της, το θέμα της ενέργειας.

«Βρισκόμαστε σε μία εποχή που υπάρχουν και ενισχύονται ακραίες δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εμείς έχουμε όραμα που κερδίζει συνεχώς ακροατήριο και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δημιουργείται ένα πράσινο κύμα στην Ευρώπη.

Ο χώρος έχει αποκτήσει ωριμότητα και κυβερνησιμότητα, με τη συμμετοχή των οικολόγων σε κυβερνήσεις όπως έγινε και στην Ελλάδα.

Δεν ήταν όλα τέλεια, αλλά έγιναν σημαντικά βήματα, όπως οι δασικοί χάρτες, το νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς, για τις βοσκήσιμες γαίες και πολλά άλλα.

Τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα για την Ευρώπη, γιατί θα έχουμε επανάσταση στο θέμα της ενέργειας. Περνάμε σε μία νέα εποχή ψηφιακών τεχνολογιών και αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου και σε αυτό θέλουμε να είμαστε παρόντες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιακίρης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ