Πολιτικό Ρεπορτάζ

Με πολιτικό στίγμα και βάση την εμπειρία και το έργο

Off

Έντονο πολιτικό και κομματικό «χρώμα» είχε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης «Ιωάννινα 2023 – Το μέλλον σήμερα» και η ομιλία της επικεφαλής και υποψήφιας δημάρχου Ιωαννίνων Τατ. Καλογιάννη, το βράδυ της Τετάρτης παρουσία πλήθους πολιτών και υποστηρικτών της, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac. Λίγες ημέρες μετά την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στα Γιάννενα και την δημόσια υποστήριξη στην υποψηφιότητα της κας Καλογιάννη, η υποψήφια δήμαρχος επιχείρησε να ξεκαθαρίσει και το στίγμα των πολιτικών προθέσεων και καταβολών της παράταξης και να ισχυροποιήσει την παρουσία της, στον κεντροδεξιό χώρο στο δήμο Ιωαννιτών.

Κοινή συνισταμένη των παρατάξεων σύμφωνα με την κα Καλογιάννη είναι η σύνθεση των απόψεων από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, όμως η παράταξη «Ιωάννινα 2023», έχει κομματικό χρώμα. 

«Προσωπικά, είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Μίας παράταξης με μεγάλες ρίζες στην ελληνική κοινωνία, με πλούσιο και θετικό έργο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της χώρας μας. Το κόμμα αυτό, δια του προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνώρισε το έργο μου και τάχθηκε εξ αρχής θετικά για την πρωτοβουλία μας. Τον ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή. Είναι πολύ σημαντικό, ως αυριανή διοίκηση του δήμου μας, να έχουμε απευθείας επικοινωνία με τον αυριανό Πρωθυπουργό», τόνισε η κα Καλογιάννη, για να προσθέσει, ότι η παράταξη είναι εξαρτημένη μόνο από τον κώδικα της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και του προγραμματικού λόγου.

Έδωσε παράλληλα και απάντηση σε ένα ερώτημα, που η ίδια έθεσε προς το ακροατήριο, εάν η παράταξη είναι καθοδηγούμενη.

«Φυσικά και είναι. Καθοδηγείται από τους χιλιάδες συνδημότες που αδημονούν για έναν οργανωμένο, αξιόπιστο, σύγχρονο και λειτουργικό δήμο. Εμείς γνωρίζουμε πώς μπορούμε να τον αναμορφώσουμε. Αυτοί οι συνδημότες, άλλωστε, και η ξεκάθαρη πορεία μας, είναι ανάχωμα σε ορισμένες –ανεπιτυχείς ασφαλώς- προσπάθειες συκοφάντησής μας. Πρόκειται για αστήρικτες φωνές, που εκφράζουν το παρελθόν. Τους βεβαιώνουμε ότι ματαιοπονούν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πόσο δε, μάλλον, όταν ο ουρανός είναι πεντακάθαρος». 

 

Το έργο στην Περιφέρεια

Αφού έκανε μία πρώτη αναφορά στην παράταξη, ως μία στενά δεμένη οικογένεια, με ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς, η κα Καλογιάννη, εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία της για το νικηφόρο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και την Τετάρτη άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για μία δημοτική αρχή της αδράνειας και για μία πολιτική των καλών προθέσεων, που οδηγεί σε παρακμή τον δήμο. Έτσι, τόνισε, ότι η ίδια με οδηγό το έργο που επιτελέστηκε στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια, θα κινηθεί με γνώμονα την υλοποίηση έργων ωφέλιμων για όλους.

«Είναι αλήθεια, ότι κατά τη θητεία μου, ως αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων και ταυτοχρόνως αρμόδια για θέματα διαρθρωτικών ενεργειών για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, εργάστηκα σκληρά. Χωρίς ωράρια. Πέρα από τους συνήθεις ρυθμούς. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος με εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστώ πολύ. Δικαιωθήκαμε. Το έργο που παράχθηκε, έλαβε θετικές κριτικές σε πανελλήνια και ευρωπαϊκή κλίμακα και επιβραβεύεται από τους πολίτες. Είμαι πεπεισμένη ότι ο Ηπειρώτης θα σταθεί και πάλι δίπλα στον Αλέκο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, στις μεθαυριανές εκλογές», σημείωσε για να σταχυολογήσει ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα στη θητεία της στην Περιφέρεια, όπως η Μονάδα ΑΣΑ, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο, η συμβασιοποίηση για την οδό Νιάρχου, το έργο διασύνδεσης της Ιόνιας με τα Τζουμέρκα, έργα περιβαλλοντικής θωράκισης στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου. 

 

Το σχέδιο για την πόλη

Στο τελευταίο σκέλος της ομιλίας της η κα Καλογιάννη έκανε μία μικρή αναφορά σε όλα εκείνα τα προβλήματα που κρατούν καθηλωμένο τον δήμο σε μία κατάσταση αδράνειας, όπως η επιβάρυνση της κατάστασης της λίμνης, η απουσία ενιαίου πολεοδομικού σχεδιασμού, η μη αξιοποίηση δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, το επίπεδο καθαριότητας, η τιμολογιακή πολιτική στα δημοτικά τέλη και στη ΔΕΥΑΙ.

Έτσι, πέρασε στην παρουσίαση των οκτώ προγραμματικών αξόνων της παράταξης, τους οποίους δεσμεύεται να εφαρμόσει εφόσον εκλεγεί ως η νέα δημοτική αρχή.

Οι άξονες αυτοί είναι οι εξής:

1ος άξονας: Νέα διακυβέρνηση του Δήμου

2ος άξονας: Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός 

3ος άξονας: Έργα υποδομών – Δημόσιος χώρος

4ος άξονας: Περιβάλλον και Ενέργεια

5ος άξονας: Κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη

6ος  άξονας: Πολεοδομία – Χωροταξία – Λίμνη Παμβώτιδα

7ος άξονας: Έξυπνη πόλη και Καινοτομία

8ος άξονας: Ανάδειξη της πόλης και της επιχειρηματικότητας

«Επιδιώκουμε τον διάλογο, τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, για να χτίσουμε έναν δήμο σύγχρονο, οργανωμένο, με σεβασμό στο υπόβαθρο που παραλαμβάνουμε.

Θα συνεργαστούμε με όποιον έχει το ίδιο πάθος με μας για την αναγέννηση του δήμου μας και ταυτόχρονα το ίδιο κουράγιο για πολλή, παραγωγική και αποτελεσματική δουλειά. 

Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα της δικής μας παρουσίας στον δήμο.

Για να είναι, όμως, αυτό εφικτό, χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση», τόνισε η κα Καλογιάννη που ολοκλήρωσε την ομιλία της απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εκλογές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ