Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ψήφος σε μία πραγματική πολιτική αλλαγή

Off

Με διμέτωπη επίθεση στον Αλ. Τσίπρα για τις προεκλογικές παροχές και στον Κυρ. Μητσοτάκη, για την προσπάθεια να εμφανίσει ένα διαφορετικό από το αληθινό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, ολοκλήρωσε την παρουσία της στα Γιάννενα, την Πέμπτη η Φώφη Γεννήματα. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac την Πέμπτη το βράδυ, παρουσία πλήθους πολιτών, ανέπτυξε τους άξονες της πανευρωπαϊκής πρότασης του ΚΙΝΑΛ ενόψει των ευρωεκλογών, ταυτόχρονα όμως επιτέθηκε στους δύο μονομάχους, που έχουν μονοπωλήσει το επίκεντρο της επικαιρότητας με την προεκλογική αντιπαράθεση να «χτυπά κόκκινο». Έτσι, απευθυνόμενη στους πολίτες, τόνισε, ότι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι ψήφος σε μία πραγματική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Στην αρχή της ομιλίας της η κα Γεννηματά τόνισε χαρακτηριστικά πως «όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ στη διαρκή λιτότητα που δίνει χώρο στην ακροδεξιά.

Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. 

Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Με την ψήφο σας γυρίζουμε σελίδα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών», ανέφερε για να στιγματίσει στη συνέχεια την ακραία πόλωση των τελευταίων ημερών.

Φοβάμαι ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους. 

Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του ελληνικού λαού».

 

Οι προεκλογικές

 παροχές

Για υπογραφή ακάλυπτων και μεταχρονολογημένων επιταγών, έκανε λόγο στη συνέχεια η κα Γεννηματά, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για τις παροχές προς τους συνταξιούχους και όχι μόνο.

Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο.

Νομίζουν ότι δεν γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι με τα μέτρα τους, τους αφαιρούν την 12η σύνταξη, μια σύνταξη κάθε χρόνο, εδώ και 5 χρόνια; Και συνεχίζουν βέβαια και για τα επόμενα;

Και ενώ έως τώρα τους αφαίρεσαν 6 δις συνολικά, τους επιστρέφουν 800 εκ. ευρώ ως δήθεν 13η σύνταξη;

Το επίδομα ευρωεκλογών που θα εξανεμιστεί από τη 1η Γενάρη με την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε», ανέφερε.

 

Ο λαϊκισμός Μητσοτάκη

Σφοδρή επίσης ήταν η επίθεση και κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη από την κα Γεννηματά.

«Λέει ότι το κόμμα του είναι βαθιά λαϊκό και από την άλλη η πολιτική του προωθεί το νεοφιλελευθερισμό. Τελικά ένα είναι βέβαιο, μένει πιστός στον στρεβλό κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Η στήριξή του στον κ. Βέμπερ, αποτελεί και στήριξη στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που καταστρέφουν την Ευρώπη. Επίκεντρο της οικονομικής του πολιτικής είναι ότι η αγορά θα τα λύσει όλα από μόνη της, αντίληψη που αφήνει τους πολίτες στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς».

 

Στήριξη σε Δημήτρη Δημητρίου

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε τις προτάσεις του σχεδίου Ελλάδα για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, με αναφορά στην Ήπειρο για τη διεκδίκηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Την κα Γεννηματά προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ Άλκης Λάνταβος, ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημ. Δημητρίου, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της παράταξης Ήπειρος Όλον, αλλά και να παρουσιάσει το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ