Επικαιρότητα

Αλλάζουν οι γειτονιές με νέες αθλητικές υποδομές

Off

Την ανάγκη αθλητικών υποδομών στα Γιάννενα, σχεδιάζει να καλύψει η Δημοτική Αρχή. Στον σχεδιασμό για την επόμενη τετραετία είναι και δύο νέα αθλητικά- προπονητικά κέντρα σε Καρδαμίτσια και Σεισμόπληκτα.

«Στηρίζουμε τον αθλητισμό, δημιουργούμε υποδομές που έχει ανάγκη ο δήμος μας, προσπαθώντας να καλύψουμε κενά πολλών δεκαετιών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στην ειδική θεματική εκδήλωση για τον Αθλητισμό, που οργάνωσε την Παρασκευή το βράδυ η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα». 

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ, που ήδη έγιναν όπως: 

-Αναβάθμιση των σχολικών κλειστών και ανοιχτών χώρων αθλητισμού 

-Ανακατασκευή των αθλητικών κέντρων Καλούτσιανης και Κιάφας

-Κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο Ανατολής

-Κατασκευή νέου αθλητικού γηπέδου 5×5, με πλαστικό χλοοτάπητα στο Δροσοχώρι 

-Αναβάθμιση και ανακατασκευή γηπέδων (Πλατανιά, Σταυράκι,  Δαφνούλα κλπ) καθώς και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Περάματος

-Νέο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Σταυράκι.

 Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Βούλα Τσίλη, αναφέρθηκε στημ προσπάθεια που έγινε ώστε να ανακατασκευαστούν σε σχολικά συγκροτήματα, κλειστά γυμναστήρια και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι, ώστε να αθλούνται με ασφάλεια τα παιδιά και να χρησιμοποιούνται ως προπονητικά κέντρα από αθλητικούς συλλόγους. Είπε επίσης ότι προγραμματίζεται η κατασκευή παρκέ σε ένα από τα σχολικά γυμναστήρια και κατέληξε λέγοντας πως «πολιτικά θεωρούμε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοινωνία».

Δύο νέοι χώροι

 

Τους δύο νέους χώρους που δρομολογούνται για τη νέα δημοτική θητεία, παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, λέγοντας πως και οι δύο μπορούνε να παραδοθούνε  ολοκληρωμένοι στην τοπική κοινωνία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Συνοπτικά είναι:

 

– ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

Το αθλητικό κέντρο  έχει ώριμη μελέτη προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Περιλαμβάνει:

• Γήπεδο ποδοσφαίρου 60Χ40μ. με πλαστικό χλοοτάπητα. Οι προδιαγραφές του γηπέδου καλύπτουν αγώνες 8Χ8 (απαιτείται 50Χ35) και 9Χ9 (απαιτείται 60Χ40) 

• Γήπεδο μπάσκετ 26Χ15μ.

• Γήπεδο τένις 35Χ17μ. Οι προδιαγραφές του γηπέδου καλύπτουν και αγώνες διπλού. 

• Δεν προβλέπονται κερκίδες αλλά υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής κατασκευής τους.

 

– ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ

Τη μελέτη ενός σημαντικού Αθλητικού-Προπονητικού Κέντρου προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ ωρίμασε ο Δήμος Ιωαννιτών. Έχει προβλέψει 500.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 και για την εξασφάλιση του υπόλοιπου ποσού  θα υποβάλει την πρόταση του στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». 

Το Αθλητικό Κέντρο στα Καρδαμήτσια θα αποτελείται από τις εξής εγκαταστάσεις:

1. Ενα γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 64,00*102,00 μ. με συνθετικό χλοοτάπητα,

με σταθερή κερκίδα θεατών δυναμικότητας περίπου 400 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών (τέσσερα) εμβαδού 356,75 τμ και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής για το κοινό (wc ανδρών – γυναικών και ΑΜΕΑ)

2. Κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1473 τμ αθλημάτων μπάσκετ, βόλευ κλπ με τους απαραίτητους χώρους αποδυτηρίων αθλητών (τέσσερα), ιατρείο πρώτων βοηθειών, κερκίδα 400 θέσεων  και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής για το κοινό.

3. Δύο τυπικά ανοιχτά γήπεδα αντισφαίρισης (tennis – προδιαγραφές Γ.Γ.Α) και ένας προπονητικός τοίχος. Η όλη αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη στα 4 μ., θα έχει μόνιμη κερκίδα 50 θεατών περίπου.

4. Ενα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ (προδιαγραφές Γ.Γ.Α) με κερκίδα 50 θεατών 

5. Μία διαδρομή που περιβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις μήκους 650 μ. με σταθεροποιημένο χώμα ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων (περπάτημα, τρέξιμο κλπ)

6. Υπαίθριος χώρος με όργανα γυμναστικής. 

7. Ενα κυλικείο – αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί αθλητές και κοινό

8. τέλος στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθεί χώρος πράσινου και κάποιες θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του κέντρου, καθώς ο κύριος όγκος στάθμευσης θα δημιουργηθεί σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο (όπως προβλέπεται από το σχεδιο πόλης και σε απόσταση περίπου 120 μ μικρότερη των 300 μ)   

Η σύνδεση στους χώρους των εγκαταστάσεων θα γίνει μέσω εσωτερικού διαδρομών χωρίς εμπόδια και μεγάλες κλίσεις και φυσικά προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου