Πολιτικό Ρεπορτάζ

Παρεμβάσεις για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου

Off

Προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής έχει καταθέσει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» με τον υποψήφιο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να συναντιέται χτες με αντιπροσωπεία κατοίκων, επιχειρηματιών και εργαζομένων μετά και το υπόμνημα 242 κατοίκων και επιχειρηματιών για προβλήματα της περιοχής.

Εκ μέρους, της παράταξης μίλησε στα μέσα ενημέρωσης η Βίκυ Κώστα σημειώνοντας ότι στην πόλη υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως αυτά των παλιών λεωφορειακών σταθμών και του Ασύλου Ανιάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις.  

«Επισημάναμε έγκαιρα με τις  παρεμβάσεις  μας τα προβλήματα αυτά   και διαμορφώσαμε  συγκεκριμένες προτάσεις  για την αναβάθμιση  των περιοχών  στην οποία σημαντικό ρόλο θα  διαδραματίσει  η αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων  που ανήκουν στον Δήμο, αλλά και σε ιδιώτες. Είναι γεγονός ότι  η  περιοχή γύρω από τα παλιά ΚΤΕΛ μετά την απομάκρυνσή τους έχει  περάσει σε μία φάση παρατεταμένης παρακμής και  δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την αναβάθμισή της», ανέφερε και πρόσθεσε:

 «Η θέση μας  είναι ότι ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη γύρω περιοχή. Θα επιδιώξουμε ο Δήμος  να έλθει  σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τους δικαιούχους ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην καρδιά του αστικού ιστού της  πόλης».

Εκ μέρους της παράταξης υιοθετούνται οι  προτάσεις των κατοίκων  για τα πεζοδρόμια της οδού Ζωσιμαδών, Ασωπίου, Ρήγα Φεραίου και Σίνα και άλλων,  την υπογειοποίηση κάδων, την αναβάθμιση του  φωτισμού  της περιοχής    και  τις πολιτιστικές παρεμβάσεις, προτάσεις που  μπορούν   να υλοποιηθούν άμεσα  και με μικρό κόστος. 

Στο πλαίσιο της  επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης  μπορεί να διευκολυνθεί η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας της περιοχής με την  ρύθμιση της στάθμευσης  των οχημάτων μόνο στην  μία πλευρά οδό Ασωπίου.

 

Στην Μπάφρα

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ανατολής θα πραγματοποιήσει στο μεταξύ, την τελευταία ανοιχτή προεκλογική ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σήμερα στις 9 μ.μ. στην οποία και θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την επόμενη τετραετία και θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης συναντήθηκε με τους κατοίκους της Μπάφρας, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματά τους και να καταθέσει τις προτάσεις για τον ρόλο των κοινοτήτων και των συμβουλίων.

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε και καταγράφονται στο πρόγραμμα της παράταξης είναι:

– Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και λήψη των μέτρων που θα προταθούν για την περιοχή Ανατολής, Νεοκαισάρειας και Μπάφρας.

– Αποκατάσταση των στάσεων των αστικών λεωφορείων.

– Καθαρισμός των δασών, εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος συστήματος προστασίας, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

– Καθαρισμός των αυλάκων και της καταβόθρας ώστε να αποφεύγονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου