Ήπειρος

«Καίει» τους Μετσοβίτες το επίδομα θέρμανσης

Off

Το αίτημά τους προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, να ενταχθεί η περιοχή του Μετσόβου στην Α’ Γεωγραφική Ζώνη αντί της Β’ ως προς το επίδομα θέρμανσης, υπέβαλαν επίσημα με έγγραφό τους τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων Μετσόβου. 
Με επιστολή τους αναφέρονται στο θέμα που «καίει» πραγματικά τους κατοίκους του Μετσόβου, ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και γενικότερα, για το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστικά απάντηση. 
Στην επιστολή τους αναφέρουν, ότι μία τέτοια ρύθμιση θα προσφέρει οικονομικά στους πιο αδύναμους κατοίκους και κυρίως στους γεροντότερους, τους χρονίως πάσχοντες και τα παιδιά, τη δυνατότητα να προμηθεύονται μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων.
Σημειώνουν μάλιστα, ότι για μία κατοικία 100 τετραγωνικών απαιτούνται περίπου 6000 ευρώ το χρόνο προκειμένου να θερμανθεί επαρκώς.
Στην επιστολή τους τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων παραθέτουν και στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη μέση ελάχιστη θερμοκρασία του Μετσόβου σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ειδικά μάλιστα σε σύγκριση με περιοχές που εντάσσονται στην Α’ Ζώνη.
«Το προφανές συμπέρασμα επομένως, είναι ότι οι χειμερινές θερμοκρασίες στην περιοχή του Μετσόβου είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές άλλων περιοχών της Ζώνης Β’ και σε γενικές γραμμές, παρόμοιες με αυτές που επικρατούν σε πόλεις της Ζώνης Α’», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των κατοίκων.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου