Πολιτικό Ρεπορτάζ

Αισιοδοξία για τη νίκη και πρωτοβουλίες συνάντησης

Off

Εν κινήσει κυριολεκτικά η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα στο δρόμο για τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή. 

Η ολομέλεια της παράταξης την Τρίτη χαρακτηρίστηκε από αισιοδοξία μετά και την επίτευξη του στόχου που ήταν η πρωτιά την πρώτη Κυριακή.

«Είμαστε μια μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, ανοιχτή σε διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις. Μια παράταξη που λειτουργεί με δημοκρατία, χωρίς αυταρχισμό, χωρίς παντογνώστες και σωτήρες. Η συλλογικότητα μας είναι η δύναμη μας και η κοινωνία είναι η αναφορά μας», είπε μιλώντας στην παράταξη ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας.

«Ως παράταξη  έχουμε βαθιές ρίζες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε περιοχή του δήμου μας. Ως δημοτική αρχή λειτουργήσαμε με διαφάνεια και συνεργασία. Με αποτελεσματικότητα και σχέδιο υλοποιούμε έργα με κοινωνικό πρόσημο σε κάθε ξεχασμένη περιοχή, με όραμα και συμμετοχικές διαδικασίες της κοινωνίας, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τα μεγάλα έργα που οδηγούν στα Νέα Γιάννενα», συνέχισε ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος.

Γι’ αυτό, όπως είπε «μπορούμε σήμερα να απευθυνόμαστε στο σύνολο της κοινωνίας του Δήμου μας, ανεξάρτητα της επιλογής που ο καθένας έκανε την πρώτη Κυριακή, με τη σιγουριά ότι οι συμπολίτες μας θα στηρίξουν την πορεία του Δήμου μας στο μέλλον, με συνεργασίες, σύνθεση, συναίνεση». 

 

Με Τ. Καλογιάννη

Παράλληλα, η παράταξη προχώρησε όπως είχε προαναγγείλει, σε συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων που έμειναν εκτός δεύτερης Κυριακής.

Με την Τατιάνα Καλογιάννη επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ο Θωμάς Μπέγκας συναντήθηκε την Τρίτη και ήταν μία συνάντηση που όπως ανακοίνωσε διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα. Οι συναντήσεις αυτές διεξάγονται δημόσια ενώπιον της κοινωνίας, όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Μπέγκας.

Η ομαλή μετάβαση στο νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Αυτοδιοίκηση  η απλή αναλογική, προϋποθέτει ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, με αμοιβαίο σεβασμό και αυτός ήταν ο κοινός τόπος και των δύο πλευρών στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με ειλικρίνεια και θετική διάθεση, τονίζει η παράταξη ενώ συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί μετά την πραγματοποίηση της ολομέλεια της παράταξης της κ. Καλογιάννη. 

 

Με Γκόντα και Παπασταύρο

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα έγινε και με τον Νίκο Γκόντα και τον Αναστάσιο Παπασταύρο, δύο πρώην δημάρχους της πόλης, συνάντηση η οποία έγινε επίσης σε θετικό κλίμα.

Αντάλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου Ιωαννιτών και ο Θωμάς Μπέγκας συζήτησε με τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Πρωτοπορίας» κ. Γκόντα και τον ιδρυτή της παράταξης κ. Παπασταύρο και συμφώνησαν στη θέση πως το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Ιδιαίτερα- όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές- αυτό είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίο, καθώς η νέα δημοτική θητεία ταυτίζεται με τη νέα προγραμματική περίοδο και την υλοποίησης των μεγάλων έργων του Δήμου. Ανακοινώθηκε ακόμα ότι οι τρεις άνδρες που οι Γιαννιώτες τους τίμησαν εκλέγοντας τους Δημάρχους, είχαν ταυτόσημη άποψη στο ότι το   η σύνθεση, η συναίνεση και οι συνέργειες, είναι το απαραίτητο συστατικό για να πορευθεί ο Δήμος Ιωαννιτών στο μέλλον.

 

Συνάντηση με Άρη Μπαρτζώκα

Τέλος ο Δήμαρχος είχε χτες συνάντηση και με τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρη Μπαρτζώκα.

Στη συζήτηση τέθηκαν οι προγραμματικές προσεγγίσεις των δύο παρατάξεων για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου ενώ συζητήθηκαν επίσης  τα θέματα τις επιστολής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» που έστειλε στους δύο υποψηφίους της Κυριακής (βλ. και χτεσινή «Ε») καθώς κι άλλα ζητήματα του Δήμου που το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη περίοδο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε πως με τον κ. Μπαρτζώκα υπάρχει συναντίληψη για τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου και δήλωσε αποφασισμένος να λειτουργήσει ενωτικά και δημοκρατικά, για να δώσει αξία στην απλή αναλογική.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της «Γιάννενα Τώρα» σημείωσε ότι για τον ίδιο προτεραιότητα αποτελεί το καλό του Δήμου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την επόμενη Δημοτική Αρχή είναι τόσο ευπρόσδεκτη όσο και αναγκαία.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου