Επικαιρότητα

Ανακύκλωση στο φουλ και για νέο ρεκόρ

Off

Στο… φουλ έβαλε τις μηχανές η Μητρόπολη Ιωαννίνων σε συνεργασία με δεκάδες τοπικούς φορείς, συλλόγους και εθελοντές για να σπάσει μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, ένα δεύτερο Ρεκόρ και να καταγραφεί ξανά στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. 

Το πρώτο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα δίνει τη θέση του σε ένα άλλο εγχείρημα, ακόμη μεγαλύτερο που αφορά τη συγκέντρωση, τη ζύγιση και την ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών. 

Η νέα προσπάθεια ξεκίνησε και επίσημα στις 8 το πρωί της Πέμπτης στο Πάρκο Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων και η διάρκεια της προσπάθειας λήγει την ίδια ώρα την επόμενη Πέμπτη, όπου και θα ανακοινωθεί επισήμως η κατάρριψη ενός ακόμη ρεκόρ.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Πάρκο Ανακύκλωσης βρέθηκαν δεκάδες ιερείς και εθελοντές προκειμένου να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια για τη συγκέντρωση των πλαστικών συσκευασιών, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας.

Εκ μέρους του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης η Κατερίνα Ζωγραφίδη τόνισε, ότι το εγχείρημα αυτό είναι πολύ δυσκολότερο από το πρώτο, αφού ο πήχης είναι πολύ πιο ψηλά. Στάθηκε όμως σε μία ακόμη προσπάθεια που καταγράφεται ανεπίσημα ως ρεκόρ που είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος φορέας καλείται να καταγραφεί στο Ρεκόρ Γκίνες για δύο διαφορετικές κατηγορίες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Τις διαστάσεις του νέου εγχειρήματος παρουσίασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία της ανταποδοτικής ανακύκλωσης και για τα Ιωάννινα και για την Μητρόπολη.

 

Κι ένα… σχολείο

Μόλις ολοκληρωθεί άλλωστε ο νέος διαγωνισμός, στον ίδιο χώρο θα ανεγερθεί ένα νέο κτήριο, που έχει ήδη την οικοδομική άδεια αλλά και την άδεια του υπ. Παιδείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως το πρώτο σχολείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

«Με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε και την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών, της νέας γενιάς της χώρας ενισχύσουμε το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολής με τρόφιμα και αναλώσιμα για τα συσσίτια των Ενοριών, ενώ οι συγκεντρωθείσες ποσότητες δηλώνονται στο συνολικό όγκο των ποσοτήτων που συγκεντρώνονται στο δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου