Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ευρύ μέτωπο συνεργασιών όλων των υγιών δυνάμεων

Off

Το ζήτημα της συμμετοχής είναι σημαντικό στο μήνυμα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μ. Ελισάφ για τον β’ γύρο των εκλογών.

«Την Κυριακή καλούμαστε και πάλι στην κάλπη. Αυτή την φορά για να εκλέξουμε τον δήμαρχο της πόλης μας. Η διαδικασία αυτή απαιτεί την συμμετοχή μας. Την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η παράταξή μας απευθύνει έκκληση σε όλους να προσέλθουν στις κάλπες. 

Την πρώτη Κυριακή από τους 75.947 εγγεγραμμένους εκλογείς στο Δήμο ψήφισαν οι 49.769. Η αποχή έφτασε στο 34%.

Την δεύτερη Κυριακή και σε μία αναμέτρηση από την οποία θα αναδειχθεί ο δήμαρχος της επόμενης τετραετίας, η συμμετοχή μας πρέπει να μαζική. 

Παρακαλούμε όλους και όλες για την προσέλευσή τους ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνουν».

Και συνεχίζει το μήνυμα: 

«Την προηγούμενη Κυριακή αναμετρήθηκε η πράξη με την πρόθεση. Το αποτέλεσμα με την υπόσχεση. 

Τώρα κρίνονται δύο πρόσωπα. Το έργο τους, το πρόγραμμά τους, η προσωπική τους πορεία, η δυνατότητα να εμπνεύσουν, η δυνατότητα να βγάλουν τα Γιάννενα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Κρίνεται η συνέπεια που έδειξαν στην προσωπική τους διαδρομή. Η στάση τους όταν διακυβεύονταν σημαντικά ζητήματα της πατρίδας. Η ικανότητα, η αποτελεσματικότητά τους, εν τέλει οι προσωπικότητές τους!

Με την τακτική των τελευταίων πέντε ετών οι πολίτες έγιναν μάρτυρες της οπισθοδρόμησης, που δεν υποβάθμισε  μόνο το κύρος της πολιτικής, δεν επιχείρησε μόνο την ανασυγκρότηση του πιο φτηνού και ιδιοτελούς παλαιοκομματισμού που  η χώρα μας το πλήρωσε και το πληρώνει ακόμα αλλά υποτίμησε και τον δημότη. Το γνωρίζει καλά ο καθένας και η κάθε μία». «Σήμερα απευθυνόμαστε σε όλους.

Σε όλους εκείνους που θέλουν μια άλλη σχέση με τον δήμο. Καθαρή, ισότιμη και έντιμη. Που θέλουν έναν δήμο σύγχρονο όπως είναι τα γειτονικά μας Τρίκαλα. Που θέλουν έναν δήμο σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, έναν δήμο που δεν θα επαίρεται για μερικά χιλιόμετρα ασφάλτου και για κάποια πεζοδρόμια που αποτελούν βασική του υποχρέωση προς τους πολίτες. Σπάμε τους πελατειακούς δεσμούς, δίνουμε ελευθερία στους υπαλλήλους, αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό.. Δίνουμε πρόσβαση στον πολίτη. Να λύσει το πρόβλημά του χωρίς παρεμβάσεις. 

Την Κυριακή έχουμε μία και μοναδική ευκαιρία. 

Να αφήσουμε πίσω μας αυτές τις λογικές που διχάζουν και πληγώνουν. Να κάνουμε μία νέα αρχή. Όλοι μαζί, ενωμένοι.

Ενωμένοι και με ένα ευρύ μέτωπο συνεργασιών όλων των υγιών δυνάμεων, από όλους τους χώρους, θα πορευτούμε για νέα εποχή. Συνεργασίες ισότιμες μεταξύ όλων των παρατάξεων, με βάση τα προγράμματά μας, τις αρχές μας και με μοναδικό σκοπό να γίνει καλύτερο το κοινό μας σπίτι. Η πόλη μας. 

Χωρίς συναλλαγές, χωρίς συμφωνίες παρασκηνίου», αναφέρει ακόμα η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ που καταλήγει:

«Μπορούμε όλοι μαζί, με διαφάνεια, με σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των παρατάξεων, με σεβασμό στους πολίτες που είναι οι τελικοί κριτές, να κάνουμε ένα άλμα προόδου.  Τα Γιάννενα μπορούν να αλλάξουν και την Κυριακή αλλάζουν».

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου