Πολιτικό Ρεπορτάζ

Στον αστερισμό της… ψήφου κατά συνείδηση

Off

Στον αστερισμό της… ψήφου κατά συνείδηση βρίσκονται οι παρατάξεις του δήμου Ιωαννιτών πλην των δύο διεκδικητών, της Ενότητας Πολιτών και του Θ. Μπέγκα από τη μία και της παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή και του Μ. Ελισάφ από την άλλη.

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εκλογών με τους εκλογείς να επιλέγουν τον δήμαρχο και όχι τις παρατάξεις, ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές και εξελέγησαν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των παρατάξεων, αλλά και στο εσωτερικό, στις γραμματείες και στις ολομέλειες των παρατάξεων ολοκληρώθηκαν και με τις επίσημες ανακοινώσεις αποφεύγουν να πάρουν θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Έτσι η συνήθης επιλογή, που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και η πλέον ασφαλής, αυτή της ψήφου κατά συνείδησης με βάση την ελεύθερη και ανεμπόδιστη βούληση των ψηφοφόρων, αποτελεί την κατάληξη των προτάσεων προς τους εκλογείς.

 

Η Τ. Καλογιάννη

Η παράταξη Ιωάννινα 2023 με την Τατ. Καλογιάννη επικεφαλής αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι προκρίνει την ψήφο κατά συνείδηση στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

«Δεσμευόμαστε προς όλους, και προς αυτούς που δεν μας ψήφισαν, ότι με τη δράση μας κατά την επόμενη τετραετία δεν θα τους διαψεύσουμε.

Η παράταξή μας θα είναι ενεργή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ακολουθώντας, αδιαπραγμάτευτα, τις αρχές και το πρόγραμμά της, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του Δήμου μας.

Η ολομέλεια της παράταξής μας, πιστή στην παρακαταθήκη του έντιμου, καθαρού και υψηλού επιπέδου αγώνα που έδωσε προεκλογικά, αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί ψήφος κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών.

Ο σεβασμός στην προσωπικότητα και η εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μας αποτέλεσαν τα κριτήρια για την απόφασή μας», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

 

Ελεύθερη επιλογή

 λέει ο Ν. Γκόντας

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία με τον Ν. Γκόντα να τονίζει σε ανακοίνωση ότι όλοι όσοι τίμησαν την παράταξη με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.

«Οι κηδεμονίες δεν είχαν και δεν έχουν θέση στην παράταξη και αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Αυτό  δεν προτιθέμεθα να το θυσιάσουμε τώρα σε βωμό οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Εκείνο που προέχει για μας όλους που στις τελευταίες  δημοτικές εκλογές πορευτήκαμε με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, είναι η προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων της πόλης μας και για αυτά τα συμφέροντα θα αγωνιστούμε όλο το υπόλοιπο διάστημα. Με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης μας, όλοι όσοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις 26 Μαΐου 2019 έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και υποσχόμαστε πως δεν πρόκειται να προδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη τους με τίποτε και για τίποτα. Αυτή η πόλη που αγαπάμε είναι η πόλη που μας ενώνει όλους στον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την στόχευση να γίνει η πόλη του μέλλοντος, έτσι που της αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Και η ΝΟΔΕ!

Με το βλέμμα στραμμένο γενικότερα στο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης από το βράδυ της Κυριακής όχι μόνο για το δήμο Ιωαννιτών αλλά και για τους άλλους περιφερειακούς δήμους στους οποίους διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές, έχει ενδιαφέρον η θέση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

Σε μία λιτή ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ επικαλείται τις αρχές του κόμματος και τις εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ελεύθερα τον εκάστοτε υποψήφιο Δήμαρχο που πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου τους».

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου