Επικαιρότητα

Συνεχιζόμενα τα κρούσματα λαθραλιείας

Off

Συνεχιζόμενα είναι τα κρούσματα λαθραλιείας στα εσωτερικά ύδατα της περιοχής, ακόμη και την περίοδο της καθολικής απαγόρευσης, λόγω της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών.

Τα τελευταία κρούσματα καταγράφηκαν ξανά στη λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο, αλλά και στη λίμνη Παμβώτιδα όπου μία ημέρα πριν την άρση της απαγόρευσης καταγγέλθηκε ότι αρκετοί αλιείς είχαν ρίξει δίχτυα στη λίμνη προκειμένου να τα σηκώσουν την 1η Ιουνίου.

Εκείνο που αξίζει ωστόσο να σταθεί κάποιος είναι η επισήμανση από τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, ότι παρά τις καταγγελίες που γίνονται προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες όπως η αστυνομία και οι φορείς διαχείρισης, μόνο το Σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι αυτό που ανταποκρίνεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Φρίγκα είναι παροιμιώδης η αδιαφορία των υπηρεσιών ακόμη και σε επώνυμες καταγγελίες και με την χρήση διάφορων προσχημάτων.

«Τουλάχιστον υπάρχει η θηροφυλακή την οποία θα πρέπει να ευχαριστήσουμε γιατί είναι πάντα παρούσα και λειτουργεί ως θεματοφύλακας της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος», ανέφερε ο κ. Φρίγκας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου