Επικαιρότητα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα

Off

Μία καινούργια ημέρα ξημέρωσε τη Δευτέρα για το δήμο Ιωαννιτών, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στο β’ γύρο των εκλογών και την ανάδειξη του Μ. Ελισάφ σε νέο δήμαρχο της πόλης αντί του νυν δημάρχου Θ. Μπέγκα. 

Η εκλογική αναμέτρηση για το πρόσωπο του δημάρχου ήταν μία μάχη για γερά νεύρα καθώς η διαφορά ήταν τελικά 235 ψήφοι, με τον κ. Ελισάφ να συγκεντρώνει 17.789 και τον Θ. Μπέγκα 17.554. Έτσι, το ποσοστό που συγκέντρωσε ο νικητής ήταν 50,33% και ο δεύτερος 49,67%. 

Το αποτέλεσμα άρχισε να διαφαίνεται μετά την ενσωμάτωση του 50% των εκλογικών τμημάτων, όταν έγινε αντιληπτό, ότι η διαφορά του πρώτου γύρου υπέρ της παράταξης Μπέγκα είχε εξανεμιστεί και οι δύο υποψήφιοι έδιναν μάχη ψήφο με ψήφο. 

Σταδιακά όμως και όταν επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχε μία σημαντική διαφορά στην πόλη υπέρ του κ. Ελισάφ σε συνδυασμό με το ότι η ψαλίδα υπέρ του Θ. Μπέγκα στον πρώτο γύρο είχε αρχίσει να κλείνει και στις Δημοτικές Ενότητες, ο τελικός νικητής άρχισε να ξεκαθαρίζει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία ενός διαφορετικού κλίματος στα δύο εκλογικά κέντρα με πλήθος υποστηρικτών και συνεργατών του κ. Ελισάφ να συρρέει στο εκλογικό κέντρο και να πανηγυρίζει τη νίκη, ενώ κατήφεια και προβληματισμός ήταν τα χαρακτηριστικά στο αντίπαλο στρατόπεδο.

 

Η επόμενη μέρα

Το βλέμμα και των δύο παρατάξεων όπως και των άλλων που έχουν εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο, είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα και στον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί μία δημοτική πλειοψηφία, αφού οι έδρες της παράταξης Ελισάφ δεν αρκούν για να ασκήσει διοίκηση.

Σε πρακτικό επίπεδο, η παράταξη του Θ. Μπέγκα εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχη του παιχνιδιού σε μεγάλο βαθμό, καθώς διαθέτει 14 έδρες έναντι 11 του νικητή της Κυριακής, με τον κ. Ελισάφ όμως να είναι αυτός που θα κληθεί να ανοίξει το χορό των συζητήσεων για τις συνεργασίες.

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας είναι ήδη πολλά, όμως δεδομένης της χρονικής συγκυρίας και της χρονικής απόστασης των τριών μηνών μέχρι την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, πολλά μπορούν να γίνουν και ακόμη περισσότερα μπορούν να αλλάξουν μέχρι τότε…

 

«Βραδιά ανατροπής»

Λίγο μετά τις 21.30 έφτασε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης ο Μ. Ελισάφ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους παριστάμενους. Στην πρώτη του δήλωση έκανε λόγο για μία μεγάλη ανατροπή και ένα άλμα προόδου που έκανε η πόλη.   

«Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα. Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Θέλω να συγχαρώ τον Θωμά Μπέγκα. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τους διαβεβαιώνω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, να ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε τα Γιάννενα ψηλά.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη της παράταξης που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έβαλε το λιθαράκι του για το σημερινό αποτέλεσμα.

Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με ένα στόχο. Τα Γιάννενα της νέας εποχής», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ελισάφ, ενώ την ίδια ώρα στο δρόμο της Ν. Ζέρβα, είχε στηθεί ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι.

 

«Θα είμαστε παρόντες»

«Θα είμαστε παρόντες όπως ήμασταν πάντα», δήλωσε ο Θωμάς Μπέγκας αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων στα αποτελέσματα των εκλογών και συνεχάρη τον κ. Μωυσή Ελισάφ.

Ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές ανεξάρτητα το τι ψήφισαν. 

«Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ότι κι αν επέλεξαν να ψηφίσουν.

Επειδή είχαμε μεγάλα ποσοστά αποχής, θέλω να απευθυνθώ και σε όσους επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στις εκλογές και να πω για άλλη μια φορά ότι η συμμετοχή είναι καθήκον μας, γιατί θωρακίζει τη Δημοκρατία μας. 

Ένας όμορφος και δύσκολος εκλογικός αγώνας έφτασε στο τέλος του.

Δώσαμε τον αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια. Οι συμπολίτες μας, ανέδειξαν την παράταξη μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» πρώτη δύναμη και τη μεγαλύτερη παράταξη μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σήμερα, μας τίμησε με την ψήφο του το μισό εκλογικό σώμα των συμπολιτών μας και τους ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου.

Θα είμαστε παρόντες, όπως ήμασταν πάντα. Συγχαρητήρια στον αποψινό νικητή των εκλογών κ Μωυσή Ελισάφ», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

 

Επισκέψεις 

και συγχαρητήρια

Αμέσως μετά τη δήλωσή του ο κ. Μπέγκας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της παράταξης μετέβη στο εκλογικό τμήμα της παράταξης του κ. Ελισάφ και τον συνεχάρη. Το εκλογικό κέντρο του κ. Ελισάφ επισκέφθηκαν νωρίτερα η κα Καλογιάννη, ο κ. Γκόντας και ο κ. Μπαρτζώκας, συνοδευόμενοι από στελέχη των παρατάξεών τους.

Το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» επισκέφθηκε νωρίτερα η Τατιάνα Καλογιάννη και ο Άρης Μπαρτζώκας και αντάλλαξαν ευχές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου