Επικαιρότητα

Έρχεται η νέα χρονιά, με νέο μνημόνιο;

Off

Αυξάνεται η πολιτική ένταση  γύρω από τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη συνέχιση ή όχι του προγράμματος. 
Το κύριο ερώτημα που μένει να απαντηθεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup είναι αν θα συνεχιστεί το μνημόνιο ή θα περάσει η χώρα σε ένα νέο πρόγραμμα Από κοντά βέβαια και το τι μέτρα θα ληφθούν. Από την κατάληξη των συζητήσεων αυτών εξαρτάται βέβαια και το πολιτικό σκηνικό στη χώρα με το ενδεχόμενο των εκλογών με αφορμή το αδιέξοδο στην προεδρική εκλογή να παραμένει ισχυρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση μεταξύ άλλων είναι η αύξηση του ΦΠΑ και αλλαγές στο ασφαλιστικό, πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και πιλοτική έναρξη του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων από 1/7/2015. 
Για τους νεοεισερχόμενους, οι νέοι εισαγωγικοί μισθοί θα τεθούν σε εφαρμογή από 1/1/2015, ενώ όλο το Δημόσιο θα ενταχθεί στο νέο μισθολόγιο από 1/1/2016.
Προτείνεται ακόμα, η επίσπευση των διαδικασιών απονομής δικαιοσύνης σε περίπτωση που ο εργοδότης προχωρεί σε λοκάουτ, εφαρμογή μέτρων από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, με άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα ώστε να καλυφθούν οι υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ