Επικαιρότητα

Έτοιμος για λειτουργία ο Σταθμός Μεταφόρτωσης της Ζίτσας

Off

Μόνο κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες απομένουν για να ξεκινήσει η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Ζωοδόχο του Δήμου Ζίτσας, όπου οι εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί.

Το ITV και η «Ε» εξασφάλισαν τις πρώτες εικόνες από τον χώρο που θα λειτουργήσει ο ΣΜΑ, ο ένας από τους τέσσερις στην Π.Ε Ιωαννίνων, με την εικόνα να αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα για ένα έργο σπουδαίας περιβαλλοντικής σημασίας, που ταυτόχρονα αφήνει και οικονομικό αποτύπωμα, μειώνοντας το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στη Μονάδα ΑΣΑ.

Ο ΣΜΑ της Ζίτσας τελείωσε γρηγορότερα από τους άλλους τρεις, ενώ σε φάση λίγο πριν τη λειτουργία του είναι και ο Σταθμός του Μετσόβου.

Αντιθέτως, συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για την κατασκευή του ΣΜΑ του Δήμου Ιωαννιτών σε περιοχή μεταξύ Κουτσελιού και Νεοκαισάρειας, όπου βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων Σπ. Κωνσταντόπουλος.

Όπως σημείωσε και ο συγκεκριμένος Σταθμός θα είναι έτοιμος στο σύνολό του για να λειτουργήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενώ με μία μικρή καθυστέρηση αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του ΣΜΑ Πωγωνίου.

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας των ΣΜΑ, που θα βοηθήσει στην ακόμη καλύτερη λειτουργία της Μονάδας ΑΣΑ», σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

 

Επίσκεψη στο εργοστάσιο

 

Με την ιδιότητα του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, που σύμφωνα και με τη νομοθεσία είναι ο φορέας λειτουργίας της Μονάδας ΑΣΑ ο κ. Κωνσταντόπουλος βρέθηκε στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι, έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσει την άριστη λειτουργία της Μονάδας, παρότι δεν φτάνουν σε καθημερινή βάση το σύνολο του όγκου των απορριμμάτων από την Άρτα και την Πρέβεζα.

«Παρόλα αυτά το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά, με την ηλεκτρονική διαλογή που γίνεται με οπτικές ίνες και τους αισθητήρες, για το διαχωρισμού χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και πλαστικού, ενώ κανονικά γίνεται και η κομποστοποίηση.

Βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά από άλλες περιοχές της χώρας στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και αυτό είναι κέρδος πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου