Ήπειρος

Μένει «ορφανή» η Ιόνια Οδός για Κακαβιά

Off

Λίγους φίλους, αλλά πολλούς εχθρούς έχει καταφέρει να αποκτήσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή ο Υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης, που μετά την απόφασή του μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη για τα διόδια του Δροσοχωρίου, προκαλεί αντιδράσεις για τον σχεδιασμό του Υπουργείου επί του επιχειρησιακού σχεδίου. Σε αυτόν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, η Ήπειρος γενικότερα δεν εντάσσεται σε κανένα απολύτως έργο και πλαίσιο. 
Ειδικότερα, μεταξύ των έργων που αναμενόταν ότι θα εντασσόταν, όμως τελικά δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των έργων, είναι και το τμήμα της Ιόνιας Οδού από την Πεδινή μέχρι την Κακαβιά. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου εξέδωσε ομόφωνα στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα ψήφισμα διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και διαφωνία του για το σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών.
«Το σημαντικό διευρωπαϊκό έργο της Ιόνιας Οδού, που αφορά άμεσα και τον Δήμο Ζίτσας, παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις καλένδες.
 Το οδικό τμήμα Πεδινής- Κακαβιάς, που αποτελεί την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, είναι επιτακτική ανάγκη, να συμπεριληφθεί στα έργα προτεραιότητας του Υπουργείου.
Καλούμε, πριν να είναι αργά, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να δει το άδικο και να βγάλει από την απομόνωση την περιοχή μας δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές και εντάσσοντας το συγκεκριμένο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη” (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 της Ε.Ε.», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου