Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:32
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2019
Επικαιρότητα

Μία ακόμα ευκαιρία για να «τρέξει» το Κτηματολόγιο

Off

Παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δόθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Περιβάλλοντος, για την υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης στην Π.Ε Ιωαννίνων.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα η παραπάνω εξέλιξη δεν είχε επισημοποιηθεί από το υπουργείο, η παράταση όμως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η σχετική απόφαση έγινε γνωστή από δελτίο τύπου του βουλευτή Ιωαννίνων Γ. Στέφου, που δημοσιοποίησε την προσωπική επικοινωνία που είχε με τον κ. Δημαρά ο οποίος του γνωστοποίησε την απόφαση παράτασης.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι και την έκδοση του ΦΕΚ θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Η απόφαση εκτός από αναμενόμενη κρίθηκε επιβεβλημένη για δύο κυρίως λόγους.

Αφενός γιατί η διαδικασία δήλωσης ιδιοκτησιών στην Π.Ε Ιωαννίνων έχει φτάσει μόλις το 35% και αφετέρου γιατί η προσέλευση πολιτών τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο Κτηματογράφησης στη Ριζάρειο Πολιτεία είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Παρά τη δυνατότητα που δόθηκε εδώ και αρκετές ημέρες ακόμη και σε εκείνους που δεν είχαν έτοιμα τα δικαιολογητικά, να σπεύσουν για να παραλάβουν έναν εμπρόθεσμο αριθμό πρωτοκόλλου, ένας σημαντικός αριθμός πολιτών επιβεβαίωσε την διαχρονική παθογένεια και νοοτροπία, να προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους την τελευταία ημέρα.

Το αποτέλεσμα ήταν εικόνες χάους το πρωί της Δευτέρας στο Γραφείο Κτηματογράφησης των Ιωαννίνων, όπου δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από τις 7 το πρωί και χρειάστηκε να περιμένουν ώρες στην ουρά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες προς τους υπαλλήλους του Γραφείου Κτηματογράφησης, αν και δεν έλειψαν και εκείνοι που επέρριπταν ευθύνες και στον… εαυτό τους γιατί επέλεξαν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για να προσπαθήσουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου