Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 07:37
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2019
Επικαιρότητα

Στο δρόμο της εξωστρέφειας τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Off

Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου βρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, όπου και περιηγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Ροζίνας Καρώνη με θέμα «Των Πλειάδων Απαστράπτοντα Κάστρα». 

Στο περιθώριο της επίσκεψης, η Υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Διευθύντρια των Αρχείων, Μάρθα Παπαδοπούλου, με μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και υπαλλήλους για τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο του Υπουργείου Παιδείας με τον οποίο επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός, η ενδυνάμωση και η εξωστρέφεια των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ). Η κα Τζούφη τόνισε πως τα ΓΑΚ αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών, καθώς και χώροι διατήρησης της ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη και προβολή του πλούτου που φυλάσσεται στα ΓΑΚ, την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των αρχείων και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά. 

 

Για το ΠΓΝΙ

Στο μεταξύ στις δράσεις που αφορούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Μερόπη Τζούφη, κάνοντας λόγο για σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την καθολική πρόσβαση, την ισότητα και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Η κα Τζούφη επεσήμανε πως οι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας των Ιωαννίνων αποτελούν μέρος της «βαριάς» βιομηχανίας της περιοχής και έχουν ιδιαίτερη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τόπου. Ειδικότερα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εξυπηρετεί ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και υποδέχεται περιστατικά όχι μόνο από την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και από τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα, τα Βόρεια Ιόνια νησιά, καθώς και από γειτονικές χώρες όπως η Αλβανία. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου