Ήπειρος

Μία γενιά που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα

Off

Μία επίσκεψη διαφορετική από τις συνηθισμένες ήταν αυτή που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 7ου Λυκείου της πόλης χθες το πρωί.
Οι μαθητές βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό αφενός το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα της πόλης στην οποία ζουν και αφετέρου για τον τρόπο και τις δυνατότητες της δικής τους παρέμβασης και βοήθειας.
Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας που μαζί με τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Παπαδιώτη είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τα παιδιά για τρέχοντα ζητήματα και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών αφού καλωσόρισε τους μαθητές, σημείωσε: «Ελπίζουμε πολύ στη νέα γενιά, γιατί αν ταλαιπωρήστε κι εσείς σε αυτή την περίοδο της κρίσης είναι δική μας ευθύνη. Άρα σας χρωστάμε πολλά αλλά ελπίζουμε και πολλά από εσάς γιατί είστε μία γενιά που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».
«Βασιζόμαστε πολύ στη δική σας ευαισθησία ως πολίτες», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του κι ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιβαλλοντική συμπεριφορά των μαθητών, που «μπορεί να περάσει γενικότερα μηνύματα στην κοινωνία».  
Αναφερόμενος στη λειτουργία του Δήμου ο κ. Μπέγκας σημείωσε πως, «είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το Δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια και η πιο σημαντική μας υποχρέωση είναι να ακούμε τους πολίτες. Δυστυχώς οι δυνατότητες της αυτοδιοίκησης να προσφέρει στους πολίτες αυτά που θα ήθελε έχουν περιοριστεί, γιατί έχουν περιοριστεί πάρα πολύ οι πόροι της. Παρ’ όλα αυτά η ευθύνη που έχει η Δημοτική Αρχή και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει για να προσφέρει ότι καλύτερο στους πολίτες, πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη και να μην αναζητά δικαιολογία στην οικονομική κρίση».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης εξήγησε στους μαθητές πώς λειτουργεί ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, καλωσόρισε με τη σειρά του τους μαθητές, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «γνωρίζουμε ότι είστε μία γενιά που πλέον «βομβαρδίζεται» από όρους που αφορούν το δυσμενές οικονομικό και αξιακό περιβάλλον που ζούμε. Ωστόσο εσείς έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε επίσης στην καλή συνεργασία που έχει η Αντιδημαρχία Παιδείας με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και απάντησε στη συνέχεια σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών.
Η επίσκεψη του 7ου Λυκείου στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της «Πολιτικής Παιδείας». Όπως εξήγησε η υπεύθυνη καθηγήτρια, Ολυμπία Παντελή, «πρόκειται για ένα καινούργιο μάθημα που εκτός των άλλων αναφέρεται σε έκταση και στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Ντούρος, σημείωσε ότι η επίσκεψη στο Δημαρχείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σχηματίσουν μια προσωπική εικόνα και να έχουν μια αληθινή εμπειρία για τη λειτουργία του Δήμου. 
Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών για διάφορα ζητήματα του Δήμου όπως για την κατάσταση της λίμνης, τα αδέσποτα και την κατάσταση στις παιδικές χαρές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου