Επικαιρότητα

Σε αναμονή εξελίξεων μετά τις εκλογές

Off

Συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι θα ανακληθεί μετά τις εκλογές από την επόμενη πολιτική ηγεσία που θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και το νέο υπουργό Άμυνας, η απόφαση να μπει λουκέτο στο Στρατοδικείο, το Ναυτοδικείο και το Αεροδικείο Ιωαννίνων, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Στρατοδικείο με τη συμμετοχή μελών του Δικηγορικού Συλλόγου και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Νάκα επέμεινε στους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη μείωση της δαπάνης που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όπως είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως κάποιοι ανώτατοι δικαστικοί άσκησαν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

«Εξυπηρετούνται από την απόφαση αυτή κάποιοι ανώτατοι δικαστικοί που θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μία ενδεχόμενη δυσμενή μετάθεση στα δικαστήρια των Ιωαννίνων. Άσκησαν πιέσεις στην κυβέρνηση για να μην είναι η επόμενη μετάθεσή τους στα Γιάννενα. Είναι μία απόφαση όμως που βρίσκεται απέναντι από τη λογική της αποκέντρωσης, την οποία υπερασπίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκονται σε εκκρεμότητα 3.600 μηνύσεις οι οποίες θα πρέπει να εκδικαστούν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πειραιά, κάτι που αναπόφευκτα μεγαλώνει το κόστος και για το κράτος αλλά και για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς», σημείωσε η κα Νάκα.

Την συμπαράσταση τόσο της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και του δήμου Ιωαννιτών στο δίκαιο αίτημα συνέχισης της λειτουργίας των στρατιωτικών δικαστηρίων στα Γιάννενα εξέφρασαν ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Γοργόλης και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Βίνης, επικαλούμενοι και την προσωπική επαγγελματική τους εμπειρία στη δικηγορία.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου