Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη Γιακουμάκη

Off

-Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση Γιακουμάκη με κατηγορούμενους 9 σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν σε κανένα σημείο της διαδικασίας, αλλά εκπροσωπήθηκαν, όπως δικαιούνται από τους συνηγόρους τους. Την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινούν οι αγορεύσεις με πρώτον τον εισαγγελέα της έδρας και αμέσως θα ξεκινήσουν και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ελλείψει Πολιτικής Αγωγής.

Ωστόσο μετά το τέλος της χθεσινής ημέρας και της ακροαματικής διαδικασίας αναφέρθηκε προς το δικαστήριο, ότι υπάρχει η διάθεση τουλάχιστον για κάποιους εκ των κατηγορουμένων να προσέλθουν στο δικαστήριο για να απολογηθούν, όπως έχουν δικαίωμα. Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας τόνισαν ωστόσο πως μπορούσε όποιος επιθυμούσε από τους κατηγορουμένους να προσέλθει όλο το προηγούμενο διάστημα και γι’ αυτό είχαν κληθεί μάλιστα και μέσω των συνηγόρων τους από το δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία για την έδρα έχει ολοκληρωθεί τόνισαν χαρακτηριστικά, ωστόσο διαφορετική είναι η άποψη που εκφράζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Μπιστιόλης, συνήγορος υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν και δικαιούνται να απολογηθούν, όμως δεν έχουν κληθεί μέχρι χθες από το δικαστήριο.

Το ίδιο εξέφρασε και ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημ. Μπούκας, λέγοντας πως εφόσον επιθυμούν οι κατηγορούμενοι μπορούν να απολογηθούν.

Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο θα επιστρέψει στις 25 Ιουνίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προεδρείου υπολογίζεται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Ιουνίου, ενδεχομένως θα έχει ανακοινωθεί και η απόφαση.

«Ο στόχος είναι να εκδοθεί η απόφαση εντός του μήνα με απώτατο χρονικό όριο την 1η Ιουλίου», σημείωσε ο κ. Μπιστιόλης.

«Μετά από οκτώ συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και είχαν την ευκαιρία όσοι την έζησαν από κοντά να αντιληφθούν τις άσχημες στιγμές που περνά η οικογένεια Γιακουμάκη που έχει κάνει τα Γιάννενα και το δικαστήριο δεύτερο σπίτι της. Ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα αυτό το μαρτύριο, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας είναι έργο και ευθύνη όλων των πλευρών του δικαστηρίου, μεταξύ αυτών και ημών των συνηγόρων που οφείλουμε να διευκολύνουμε τη διαδικασία», κατέληξε ο κ. Μπούκας.

 

Αποδεικτικά

Στην αρχή της χθεσινής διαδικασίας προσκομίστηκε έγγραφο από το νοσοκομείο Χατζηκώστα που βεβαιώνει την αδυναμία της μάρτυρος που βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, να επιστρέψει στο δικαστήριο και να ολοκληρώσει την κατάθεσή της. Η εξέλιξη αυτή αντιμετωπίστηκε με αρνητικό τρόπο από τους συνηγόρους υπεράσπισης που επέμειναν στο ότι θα έπρεπε να συνεχιστεί η κατάθεση και η εξέτασή της, εκτιμώντας ότι έχει υποπέσει σε σοβαρές αντιφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και εξέτασης των αποδεικτικών, το δικαστήριο είχε και βιντεοσκοπημένο υλικό που προσκομίστηκε από την υπεράσπιση στο οποίο εικονίζεται ο Β. Γιακουμάκης μαζί με τους υπόλοιπους σπουδαστές από την Κρήτη να διασκεδάζουν σε ένα κρητικό γλέντι.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ