Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ένα βήμα μαζί για τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Off

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου. Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιόυνται στην Ήπειρο, ΑΡΣΙΣ, Ηλιακτίδα, Second Tree, INTERSOS Hellas, ΚΕΑΝ, PH4K, ASB και Solidarity Now, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα διοργανώνουν μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. 

Τα Ιωάννινα τιμούν την ημέρα αυτή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και γιορτάζουν την αρμονική συνύπαρξη των κοινοτήτων που ζουν στην πόλη. 

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας προσκαλεί σε μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων:

– Πέμπτη 20 Ιουνίου

11:00 – 17:00: Δημιουργία συμμετοχικού γλυπτού από ανακυκλώσικα υλικά με τη συμβολή του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη. 

12:00 – 16:00: Δράσεις, παιχνίδια και εργαστήρια απευθυνόμενες σε παιδιά και με τη συμβολή της Second Tree, ΑΡΣΙΣ, Ηλιακτίδα, PH4K, ΚΕΑΝ και ASB.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Όμιλος μαζί με τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη.

– Παρασκευή 21 Ιουνίου

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Το Μαγαζάκι που λέγαμε μαζί με την σεφ Μαρία Κλήμη.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Όμιλος μαζί με τον σεφ Ανδρέα Γεωργούλη.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Πρεσβεία μαζί με τους σεφ Γιάννα Τέφα και Τζώρτζη Τσόλη

– Σάββατο 22 Ιουνίου 

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Το Μαγαζάκι που λέγαμε μαζί με την σεφ Μαρία Κλήμη.

(Ώρες Λειτουργίας Καταστήματος): «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες» στο εστιατόριο Πρεσβεία μαζί με τους σεφ Γιάννα Τέφα και Τζώρτζη Τσόλη.

Πιο αναλυτικά, για τις εκδηλώσεις του προγράμματος, ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης με τη βοήθεια προσφύγων θα δημιουργήσει ένα συμμετοχικό γλυπτό με ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο  εν συνεχεία θα τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο της πόλης. Παράλληλα, στους χώρους του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας, παιχνίδια, εργαστήρια χειροτεχνίας και επιμέρους δράσεις για παιδιά στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου. 

Τέλος, έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Έμφυλα στερεότυπα υπό ερώτηση» από την INTERSOS HELLAS σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ, στο πλαίσιο δράσης  για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών θα φιλοξενηθεί στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας από τις 20 έως και 30 Ιουνίου. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου