Επικαιρότητα

Κέρδισε το στοίχημα των αθλητικών υποδομών

Off

Αν υπάρχει ένας φορέας, τα μέλη του οποίου δικαιούνται να υπερηφανεύονται κα να καυχώνται για το έργο τους, σε διάστημα μίας τετραετίας, αυτός δεν είναι άλλος από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Αναμφίβολα, το ΠΕΑΚΙ κέρδισε το στοίχημα για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε δύσκολες μάλιστα οικονομικές συνθήκες, πολύ δυσκολότερες από εκείνες των προηγούμενων ετών και των προηγούμενων διοικήσεων.

Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ άφησε όμως το δικό της ξεχωριστό και ιδιαίτερο στίγμα και αποτύπωμα με τις παρεμβάσεις αλλά και την καθοριστική της συμβολή στη φιλοξενία το αμέσως επόμενο διάστημα, δύο κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων. Από τις 25 Ιουνίου φιλοξενείται στο σύγχρονο και ανακαινισμένο Κολυμβητήριο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης, ενώ τον Σεπτέμβριο η Παμβώτιδα φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων.

Οι οικονομικές δυνατότητες που έχει αποκτήσει πλέον το ΠΕΑΚΙ, επιτρέπουν το σχεδιασμό ακόμη και για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε Πανηπειρωτικό και Λιμνοπούλα αντίστοιχα, ακόμη και για αθλήματα που σήμερα δεν καλύπτονται.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος απολογισμός έργου της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, με τον πρόεδρο Βαγγέλη Παλατζίδη να αναφέρεται στην προσπάθεια των τεσσάρων τελευταίων ετών.

«Νιώθουμε ότι έχουμε σταθεί συνεπείς σε όσα θέσαμε ως στόχους. Πιστεύουμε, ότι έχουμε καταφέρει και επιτελούμε έργο, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και καθημερινού κόπου. Κινηθήκαμε με ευθύνη, πρόγραμμα και σχέδιο για το μέλλον. Όταν έχεις να δώσεις λόγο στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, όταν θέλεις να προσελκύσεις τη νεολαία, δημιουργείς από το μηδέν, δίνεις χρώμα και φως και το αποτέλεσμα σε δικαιώνει με τους εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μέρα στο ΠΕΑΚΙ, στους «Ζωσιμάδες» και στη Λιμνοπούλα, που γίνεται ξανά σημείο αναφοράς της περιοχής», ανέφερε ο κ. Παλατζίδης, που ευχαρίστησε τον ΓΓΑ κ. Συναδινό, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους εργαζόμενους του ΠΕΑΚΙ και όλους εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια.

 

Ο απολογισμός

 με τη μορφή έργων

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και των παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα από τον ταμία του ΠΕΑΚΙ, Βλάση Παπαχρήστο.

Τα έργα και οι κυριότερες παρεμβάσεις συνοψίζονται στα εξής:

Αποπληρωμή συσσωρευμένων χρεών του φορέα, άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Τρία έργα στο ΠΔΕ συνολικού προϋπολογισμού €1.000.0000 

Ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Δεκάδες σοβαρές παρεμβάσεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους με πάνω από 2.000.000€ να καταλήγουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Μερικές από τις κυριότερες παρεμβάσεις:

Νέο ταρτάν στους «Ζωσιμάδες» και εξοπλισμός στίβου.

Νέος πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Λιμνοπούλας.

Κερκίδες και ανακατασκευή αποδυτηρίων.

Σχεδόν πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου -πλέον είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Δύο υπαίθρια γυμναστήρια-τα πρώτα για την πόλη των Ιωαννίνων.

Πλαστικοποιήσεις εξωτερικών γηπέδων.

Ηλεκτρονικοί πίνακες led σε κλειστό Λιμνοπούλας και κολυμβητήριο και δεκάδες ακόμα μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου