Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 11:54
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2014
Ήπειρος

Σε εγρήγορση ενόψει νέων περικοπών

Off

Απουσία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε και η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΕΔ Ηπείρου ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ με τους προέδρους των ΠΕΔ της χώρας, ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού της χώρας στη Βουλή. 
Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ΠΕΔ δεν τιμά κανέναν, ούτε την πλειοψηφία, πολύ περισσότερο όμως ούτε την αντιπολίτευση, που παρότι και το δεύτερο έγγραφο του υπ. Εσωτερικών με την υπογραφή του κ. Ντινόπουλου δεν τους δικαιώνει, εμμένουν στη στάση της αποχής. 
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γ. Λώλος σε δηλώσεις του τόνισε, ότι η κατάσταση αυτή δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμό και θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα, αναφορικά με την κατανομή της αδιάθετης έδρας στον συνδυασμό, που πλειοψήφησε από όλους.
«Θεωρώ, ότι έπρεπε να είναι εδώ και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ειδικά από τη στιγμή που έχουν αποφανθεί τα αρμόδια όργανα. Παρόλα αυτά είχαν κι έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν, αλλά από την άλλη και η ΠΕΔ θα πρέπει να συνεδριάζει», τόνισε, για να προσθέσει πως δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας ή νομιμότητας των αποφάσεων της ΠΕΔ από τη διοίκηση που συγκροτήθηκε σε Σώμα πριν από μερικές εβδομάδες.

Νέες περικοπές
Ο προϋπολογισμός του 2015 που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει νέες δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, πρόβλεψη που προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις. 
Ο τρόπος με τον οποίο θα εκφραστούν αυτές, αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους προέδρους των ΠΕΔ της χώρας στην Αθήνα.
«Οι περικοπές συνεχίζονται και το 2015 παρότι η αυτοδιοίκηση προσέφερε στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Το θέμα δεν είναι να αποφύγουμε τις νέες μειώσεις που προβλέπονται, αλλά να διεκδικήσουμε και αυξήσεις», σημείωσε ο κ. Λώλος. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου