Αθλητικά

«Στον αέρα» τα τηλεοπτικά συμβόλαια!

Off

Με τις εκλογές να έχουν προκηρυχτεί για τις 7 Ιουλίου και με εκπεφρασμένη εδώ και καιρό, τη διαφορετική θέση και άποψη της Ν.Δ, για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, άρα και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ως άμεσα ενδιαφερόμενη, απέστειλε σχετική επιστολή με αποδέκτες τον Γ. Βασιλειάδη και την ΕΡΤ, ζητώντας την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Εκτός από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πολλές είναι ακόμη οι ομάδες που έχουν θορυβηθεί, ακόμη και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που είχε συμφωνήσει για συμβόλαιο διετούς διάρκειας ύψους 8 εκ. ευρώ, γι’ αυτό και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων, που ζητούν να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις, όπως ακριβώς συμφωνήθηκαν.

Στην επιστολή της η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αναφέρει το ιστορικό, το οποίο οδήγησε στη συμφωνία με τις ομάδες για τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Ειδικά μάλιστα για τις ομάδες που είχαν τηλεοπτικά συμβόλαια με άλλον πάροχο (βλ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) εφόσον θα υποβιβάζονταν στη Σούπερ Λίγκα 2, όπως και έγινε, ο υπουργός κ. Βασιλειάδης δεσμεύτηκε «…ότι θα καταβάλει ως αμοιβή για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους πέραν των 850.000 ευρώ και τη διαφορά που θα προκύπτει μεταξύ της αμοιβής αυτής που θα ελάμβανε από τον άλλο τηλεοπτικό πάροχο και των 850.000 ευρώ και έως 1.500.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο».

Υπενθυμίζει στη συνέχεια η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ προς τον κ. Βασιλειάδη, ότι μόλις πριν μερικούς μήνες στις 8 Απριλίου δήλωσε, ότι 

«…στην περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθρωση, τότε δεν μπορείτε να εγγυηθείτε και τα τηλεοπτικά συμβόλαια με την ΕΡΤ». 

Η μακροσκελής επιστολή της ΠΑΕ αφού επισημαίνει το σύνολο των λόγων για τους οποίους θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, καταλήγει με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος, τους εμπλεκόμενους, να μεριμνήσουν «…για την άμεση (και σε κάθε περίπτωση πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές) κατάρτιση των συμβάσεων παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων που θα μετέχουν στη νέα κατηγορία Super League 2 με την ΕΡΤ ΑΕ, όπως άλλωστε αυτό θα πρέπει να γίνει και με την ομάδα που ανήλθε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία πρωταθλήματος της Superleague 1, γεγονός για το οποίο έχετε ήδη οχληθεί εξ’ όσων γνωρίζουμε από τη διοργανώτρια αυτού».

 

Και ο Τσίπρας (ξανά) για τον ΠΑΣ

Με την αναδιάρθρωση και ειδικότερα με τον ΠΑΣ ασχολήθηκε όμως (ξανά) και ο Αλ. Τσίπρας που σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητικό ραδιόφωνο υπεραμύνθηκε της επιλογής για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, λέγοντας, ότι «… εάν πέρσι δεν παίρναμε την απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Για αυτό είπαμε πάμε στους 14 και πάμε του χρόνου στους 12. Τώρα έρχεται ο πολιτικός αντίπαλος να πει αυτό που θέλουν να ακούσουν στα Γιάννενα, γιατί η αναδιάρθρωση δεν συμφέρει τον ΠΑΣ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου