Επικαιρότητα

Πόλος έλξης το Κολυμβητήριο

Off

Ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός φιλοξενούν από σήμερα τα Γιάννενα. Το 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, ξεκινάει στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός βρέθηκε στην πόλη ενόψει των αγώνων και συμμετείχε στη συνέντευξη που δόθηκε εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις προετοιμασίες αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας φιλοξενεί στο ανανεωμένο πλέον ΠΕΑΚΙ μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή 20 χωρών της Ευρώπης.   «Είναι μεγάλη η χαρά μας που διοργανώνεται στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων ένα Ευρωπαϊκό Τεχνικής κολύμβησης. Η χαρά μας είναι διπλή, αφενός μεν επισφραγίζεται η προσπάθεια που κάναμε για να καταστεί το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο -με την αναβάθμισή του- πόλος έλξης μεγάλων διοργανώσεων, κάτι που θα είναι επωφελές για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για τον υγρό στίβο. Μιλάμε για το κολυμβητήριο – στολίδι της πόλης που συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα πιο σύγχρονα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Και κατά δεύτερον, η διοργάνωση του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τεχνικής κολύμβησης, ενός αθλήματος που εντάσσεται στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, το υποστηρίζουμε και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων. Με τέτοια ανάπτυξη που έχει σίγουρα δίνεται μια ώθηση παραπάνω και από τη ΔΟΕ. Το εύχομαι γιατί και το στελεχικό προσωπικό, οι διοικούντες και προπονητές (επιστήμονες – συνάδελφοι) και αθλητές έχουν φέρει τεράστιες διακρίσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση και σε αγωνιστικό επίπεδο, κάτι που εγγυώνται οι συμμετοχές από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Ευρώπης».

 

Με τον Δήμαρχο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Γιάννενα ο κ. Συναδινός συναντήθηκε χτες και με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα παρουσία του αντιπροέδρου του ΠΕΑΚΙ Σπύρου Ντάνη και συζήτησαν για την πορεία των αθλητικών έργων στην περιοχή που έχουν εδώ και καιρό σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον Δήμο. Το πρώτο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΕΑΚΙ και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος σε οικόπεδο του Δήμου, για το οποίο έχει ήδη ληφθεί απόφαση παραχώρησης από το δημοτικό συμβούλιο.  Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου αθλοπαιδιών, πάλι σε οικόπεδο του Δήμου το οποίο εδώ και πολλές δεκαετίες προοριζόταν γι’ αυτόν το σκοπό. 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου