Επικαιρότητα

Με συνεργασία οι δράσεις στη λίμνη

Off

Με βάση τον σχεδιασμό προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή της λίμνης από τον Φορέα Διαχείρισης.

Άμεσος στόχος είναι η ολοκλήρωση των μελετών ώστε να εξασφαλιστούν και οι χρηματοδοτικοί πόροι όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Φορέα Φίλιππας Φίλιος παρουσιάζοντας παράλληλα και έναν απολογισμό δράσεων για το πρώτο εξάμηνο.

Μετά και τη δεύτερη συνάντηση που έγινε με την ΜΟΔ την Πέμπτη για το πρόγραμμα ο κ. Φίλιος ανέφερε: «Χάρη στην ομάδα της ΜΟΔ έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία τακτικών στόχων για να ολοκληρωθεί ό,τι απαιτείται, για να μπορούμε με ολοκληρωμένες μελέτες να ενταχθούμε σε έργα που η λειτουργία τους θα επιφέρει και σημαντική βελτίωση στο λιμναίο σύστημα». Τόνισε δε την ανάγκη συνεργασίας όλων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της προστασίας του λιμναίου συστήματος και η ταυτόχρονη ανάπτυξη δράσεων στη λίμνη.

 «Απαιτείται συνέργεια όλων. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις: Δήμο, Πανεπιστήμιο και ένα φορέα με προσωπικό που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλη την περιοχή Natura  που επιβλέπουμε» σημείωσε ενώ θύμισε ότι τα σχετικά κείμενα έχουν μπει σε διαβούλευση και οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν προτάσεις.

Ο εκπρόσωπος της ΜΟΔ συντάχτηκε λέγοντας ότι με «την τεχνογνωσία από την ΜΟΔ και με τις εμπεριστατωμένες μελέτες μπορούμε  να κάνουμε βήματα για την νέα προγραμματική περίοδο και να φτάσουμε σε κατάλληλο χρόνο να έχουμε έτοιμες τις μελέτες για χρηματοδοτήσεις. Να είναι ώριμα τα καλύτερα έργα».

Στον απολογισμό ξεχωρίζουν ακόμα η υποβολή προτάσεων σχετικά με τα μέτρα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο Πλαίσιο Δράσεων Προτεραιότητας (ΠΔΠ) για την περίοδο 2021-2027στο οποίο καθορίζονται οι ανάγκες και οι προτεραιότητες χρηματοδότησης του δικτύου Natura 2000 σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο και μέσω του οποίου διευκολύνεται η ένταξή τους στα χρηματοδοτικά μέσα της Ένωσης, αλλά και η μελέτη διαχείρισης καλαμώνα (Διαδικασίες με Δήμο Ιωαννιτών (εξασφάλιση προϋπολογισμού, συνεδριάσεις επιτροπής κοινής επιτροπής), σύνταξη και καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών και έγκριση τους, καθορισμός των όρων της διακήρυξης, προετοιμασία προκήρυξης).

Για το Προεδρικό Διάταγμα τέλος έχει γίνει η αποστολή προτάσεων στο ΥΠΕΝ.-

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου