Πολιτικό Ρεπορτάζ

Κ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ Κοντά στα προβλήματα των δημάρχων

Off

Ιδιωτική οικονομία και τοπική αυτοδιοίκηση ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων και επαφών που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο κ. Δαρδαμάνης επισκέφτηκε τα Δημαρχεία Ιωαννίνων και Ζίτσας και είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους, Θωμά Μπέγκα και Μιχάλη Πλιάκο αντίστοιχα. Άκουσε από τους δύο Δημάρχους για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει στα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια ο «Κλεισθένης», λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά, του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και συζήτησε μαζί τους για τις αλλαγές που οι δύο Δήμαρχοι εκτιμούν ως απαραίτητες, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά οι Δήμοι κατά την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Αλλαγές έχει δεσμευτεί να επιφέρει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Κλεισθένη», στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ.

 Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο κ. Δαρδαμάνης βρέθηκε δίπλα στους επαγγελματίες που… ξυπνούν νωρίς, στους παραγωγούς και εμπόρους της λαχαναγοράς του Σταυρακίου. Το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Δαρδαμάνης με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή αλλά και του στελέχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, βρέθηκε στην ετήσια τακτική συνέλευση της Τράπεζας και άκουσε με ικανοποίηση τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ασφαλή πορεία της ηπειρωτικής Τράπεζας σε ένα ταραγμένο οικονομικό περιβάλλον για αρκετά χρόνια, όσο και για τα αναπτυξιακά σχέδια ενίσχυσης της τράπεζας που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται.

Τέλος, στις συναντήσεις του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου όσο και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, ο κ. Δαρδαμάνης είχε την ευκαιρία να αναλύσει το φιλελεύθερο μείγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει η ΝΔ για την επόμενη μέρα. Οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα, πάνω στα οποία οφείλει να σκύψει η επόμενη κυβέρνηση, όπως αναγνώρισε.

Συμφώνησε δε, ο κ. Δαρδαμάνης, με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την ανάγκη αποτελεσματικής υπηρέτησης του θεσμικού του ρόλου ως συμβούλου της πολιτείας και συζήτησαν οι δύο πλευρές για τις επιπτώσεις του «ασφαλιστικού Κατρούγκαλου».

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ