Επικαιρότητα

Αλληλεγγύη στον Ρωμανό με κατάληψη στο Δημαρχείο

Off

Φορτισμένο παραμένει από το βράδυ του Σαββάτου το κλίμα στην πόλη των Ιωαννίνων, λόγω της γενικότερης ανησυχίας που υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα για την εξέλιξη της υπόθεσης Ρωμανού. 
Τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από μία ομάδα διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης δεν επεκτάθηκαν, ούτε συνεχίστηκαν ούτε με κάποια άλλη μορφή την επόμενη μέρα. Ωστόσο, από χθες το πρωί υπό κατάληψη τελεί το Δημαρχείο της πόλης από ομάδα ατόμων που με πανό και συνθήματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ρωμανό.
Η κατάληψη ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί με τους καταληψίες να μην επιτρέπουν στη συνέχεια την είσοδο στο δήμαρχο, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και τους υπαλλήλους. Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας συνομίλησε με τους καταληψίες εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πρακτική της κατάληψης του Δημαρχείου, καθώς με τον τρόπο αυτό παρεμποδίζεται η λειτουργία της πόλης.
Από την άλλη όμως διευκρίνισε ότι σέβεται το δικαίωμα καθενός να διαδηλώνει, ζητώντας όμως να προστατευθεί ο χώρος και να μη προκληθούν φθορές με τους διαδηλωτές να δεσμεύονται για αυτό. Επίσης όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή ο κ. Μπέγκας επικοινώνησε με τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων κ. Παπιγκιώτη ζητώντας να μην υπάρξει κανενός είδους επέμβαση. 
Επιπλέον επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνοντάς τους για την κατάληψη. Η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος τοποθετήθηκε για την υπόθεση και τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος κάθε φυλακισμένου να έχει πρόσβαση στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου