Επικαιρότητα

Ποινές για οχτώ από τους εννιά κατηγορουμένους

Off

Ποινές για οχτώ από τους εννιά κατηγορουμένους περιείχε η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Β. Γιακουμάκη.

Την απόφαση ανακοίνωσε χτες το πρωί η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων και αφορά ποινή 36 μηνών με ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, στους πέντε από τους οχτώ κατηγορούμενους που ήταν ενήλικες, ενώ στους τρεις που ήταν ανήλικοι στο χρόνο τέλεσης των πράξεων επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωνικής εργασίας στο τόπο που ζουν. Ένας εκ των εννιά κρίθηκε αθώος όπως ήταν και η εισαγγελική πρόταση. Η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Η κατηγορία που βάρυνε τους κατηγορουμένους ήταν επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αποδέχεται ότι έγινε ένα μέρος των περιστατικών βίας κατά του Β. Γιακουμάκη στην περίοδο που διένεμε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και διέμενε στις εστίες κατά το 2013-2015 μαζί με τους κατηγορουμένους επίσης σπουδαστές. 

Με την απόφαση αυτή κλείνει το πρώτο μέρος μιας υπόθεσης που προκαλεί ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον και θα συνεχιστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

Συνήγοροι των κατηγορούμενων με δηλώσεις τους εξέφρασαν την βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών σε δεύτερο βαθμό ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη εξέφρασε την ικανοποίηση της οικογένειας για το αποτέλεσμα και διάβασε και δήλωση του πατέρα του Βαγγέλη, Ανδρέα με την οποία ευχαριστεί  τον κόσμο για «την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια».

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ