Ήπειρος

Με συμμετοχή η διαδήλωση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Off

Δύο ήταν τα χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης που έγινε το Σάββατο στα Γιάννενα, την ημέρα μνήμης της απώλειας του Αλ. Γρηγορόπουλου: Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και η ειρηνική διαδήλωση, στην οποία έγιναν μικροεπεισόδια και μόνο στο τέλος. Καμία δηλαδή σχέση με όσα παρακολουθήσαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες από την Αθήνα και άλλες πόλεις.
Πάνω από 2 χιλιάδες Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες συμμετείχαν στη διαδήλωση που ξεκίνησε στις 6 και μισή περίπου από την Ακαδημία υπό συνεχή βροχή. Η πορεία επί της Λεωφόρου Δωδώνης ξεκίνησε έχοντας στην κεφαλή εκπαιδευτικούς ενώ συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικές πρωτοβουλίες και πολύς ανένταχτος κόσμος.
Ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά σχεδόν, αφού πέρασε από το Ρολόι και επέστρεψε πίσω στην κεντρική πλατεία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.
Εκεί αποχώρησε και το μεγαλύτερο τμήμα της διαδήλωσης, μία ομάδα όμως περίπου 400 ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κυρίως, συνέχισε την πορεία προς τα πάνω, στη Δωδώνης, με συνθήματα και για τον Νίκο Ρωμανό, ακολουθούμενη από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ σε μικρή σχετικά απόσταση. Έξω από την Ακαδημία, νεαρά άτομα από τη διαδήλωση μετέφεραν κάδους στο κέντρο του οδοστρώματος, υπήρξε ένταση και ακούστηκε μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ μικροεπεισόδια έγιναν στη συνέχεια στο ύψος της Στρατολογίας όπου έγινε και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων καθώς και δύο τουλάχιστον προσαγωγές- αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. 
Η πορεία διαλύθηκε τελικά στην αρχή της Δωδώνης, στη διασταύρωση για Κιάφα με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς τους γύρω δρόμους και τα ΜΑΤ να μένουν για λίγη ώρα ακόμα στο σημείο μέχρι να αποχωρήσουν και να αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων. 
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ραπακούσης

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου