Επικαιρότητα

Στο δρόμο της αποχής διαρκείας

Off

Στην αυριανή Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων θα επικυρωθεί και τυπικά η απόφαση της διοίκησης, να ακολουθήσει την απόφαση της Ολομέλειας του Δικηγορικού Συλλόγου, για αποχή διαρκείας, εξαιτίας της άρνησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσύρει τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Η συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Γραμματέα την Παρασκευή απέβη άκαρπη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πάντως να αντιπροτείνει κάποιες τροποποιήσεις έπειτα από την συζήτηση που θα γίνει επί της αρχής του νομοσχεδίου και η οποία θα ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου.
Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή επανέλαβε, ότι το αίτημα του νομικού κόσμου της χώρας μετά και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος παραμένει η απόσυρση του νομοσχεδίου ή έστω η απόσυρση διατάξεων που πλήττουν τους πολίτες και τους κανόνες που ορίζουν τη δίκαιη απονομή δικαιοσύνης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν τίθεται θέμα αγωνιστικής διάθεσης των συναδέλφων ή όχι με αφορμή το οριακό αποτέλεσμα υπέρ της αποχής σε τοπικό επίπεδο, η κα Γιογλή ήταν απόλυτη. 
«Προφανώς υπάρχει αγωνιστική διάθεση μεταξύ των συναδέλφων. Άλλωστε στο δημοψήφισμα υπήρξαν και 46 ψήφοι υπέρ του «όχι» στον Κώδικα χωρίς να αποφασίζουν οι συνάδελφοι ή να προτείνουν τη μορφή κινητοποιήσεων, αλλά εξουσιοδοτώντας τα θεσμικά όργανα γι’ αυτό. 
Και ηθικά, αλλά και πολιτικά η απόφαση του δημοψηφίσματος μας δεσμεύει», σημείωσε η κα Γιογλή.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου