Αθλητικά

Ελπίζουν σε «πράσινο φως» μετά τις εκλογές

Off

Περίπτωση υπογραφής των συμφωνηθέντων, στα νέα τηλεοπτικά συμβόλαια με τους όρους που αναφέρονται στο προσύμφωνο του Αυγούστου του 2018, δε φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Αυτό πλέον έχει καταστεί σαφές από όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις, με την απερχόμενη κυβέρνηση να αρκείται απλώς να αναφέρει, ότι υπάρχουν συμφωνηθέντα που πρέπει να τηρηθούν μιας και το κράτος έχει συνέχεια. Στελέχη της Ν.Δ από την άλλη, που τελεί εν αναμονή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, αρκούνται να διαβεβαιώσουν πως εφόσον οι συμφωνίες είναι νόμιμες και για να μην διασαλευτεί περαιτέρω η «τάξη» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οι συμφωνίες θα τηρηθούν. 

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση του δημοσιογράφου Αντώνη Πανούτσου, υποψήφιου βουλευτή με τη Ν.Δ ο οποίος σε ραδιοφωνική συζήτηση που είχε με τον υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, είπε πως «…αν η συμφωνία είναι νόμιμη, το κράτος έχει υποχρέωση έστω και αν έγινε από προηγούμενη κυβέρνηση να την τηρήσει. Εάν όχι, για αυτή την σεζόν για να διευκολυνθούν οι ομάδες μπορεί γίνει διαπραγμάτευση, να συναφθεί νέα κοντά στην οικονομική τηλεοπτική πραγματικότητα και του χρόνου όλα να ξεκινήσουν από μηδενική βάση».

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τουλάχιστον δεν είναι μόνη της σε αυτή τη μάχη που δίνει για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η χρονιά δεν πρόκειται να βγει οικονομικά.

Σχεδόν το σύνολο των ομάδων τηρεί την ίδια στάση με τον ΠΑΣ, το ίδιο και ο ΠΣΑΠ, ενώ η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων χθες με ανακοίνωσή της τονίζει, πως «… η νέα κατηγορία δεν μπορεί να συσταθεί αν δεν τηρηθούν από την Πολιτεία τα συμφωνηθέντα».

 

Λίλα – Τα καλύτερά 

μου χρόνια στον ΠΑΣ

Από τις «σημαίες» της ομάδας που κατέβηκαν από τον ιστό τους το φετινό καλοκαίρι, ο Άντι Λίλα, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε κοινή συναινέσει και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σε δηλώσεις του όμως σε εφημερίδα της Αλβανίας μίλησες για τον ΠΑΣ και τα 7,5 χρόνια που πέρασε στα Γιάννενα, ενώ αποκάλυψε ότι δέχθηκε ήδη δύο προτάσεις μία από τη Λαμία και μία από σύλλογο της Αθήνας (σ.σ εννοεί τον ΠΑΟ), αλλά πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΦΚ Τιράνων.

«Πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και μεγάλωσα μαζί με την ομάδα. Πήγα το 2011 όταν ανέβηκε στη Super League και καταφέραμε τα επόμενα χρόνια να γράψουμε ιστορία, καθώς παίξαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στα προκριματικά του Europa League.

Ήταν ένας κύκλος που έφτασε στο τέλος του. Η ομάδα είχε καθοδική πορεία, υποβιβάστηκε και θεωρήσαμε μαζί με τον σύλλογο ότι θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσω. Μόλις αποχώρησα από τον ΠΑΣ δέχτηκα αμέσως δύο προτάσεις. Η μία ήταν από τη Λαμία που ήταν και πιο συγκεκριμένη, ενώ δέχτηκα και ένα τηλεφώνημα από μεγάλη αθηναϊκή ομάδα, αλλά δεν μπορώ να αναφέρω κάτι γι’ αυτήν».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου