Επικαιρότητα

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ Με το βλέμμα στραμμένο στις αλλαγές του «Κλεισθένη»

Off

Στραμμένο στην επόμενη ημέρα και στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης κα του Κυρ. Μητσοτάκη στο επίπεδο των αλλαγών στον Κλεισθένη και στον τρόπο διοίκησης των δήμων από την 1η Σεπτεμβρίου, έχει το ενδιαφέρον του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Μ. Ελισάφ. Άλλωστε, η πολιτική άποψη της Ν.Δ και του Κυρ. Μητσοτάκη είναι πως ο Κλεισθένης, με τον τρόπο και τις διατάξεις που ισχύουν, περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει στη λειτουργία των δήμων από αυτά που πρέπει να επιλύσει.

Ο Μ. Ελισάφ σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση που είχε με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην περιοχή.

«Πορευόμαστε στο τέλος της εποχής των Μνημονίων, που χαρακτηρίστηκε από θυμό, οργή και αγανάκτηση, με την άνδρωση κομμάτων διαμαρτυρίας. Φαίνεται πως τα συναισθήματα αυτά εκτονώνονται και επιστρέφουμε σε ρυθμούς ομαλότητας. Είχα μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη το προηγούμενο διάστημα και μου μετέφερε την άποψη, ότι υπάρχει ανάγκη μίας μεταρρύθμισης ώστε να υπάρξουν καλύτερες δυνατότητες διακυβέρνησης των δήμων», ανέφερε αρχικά.

Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής που δεν έπιασε το όριο του 3% και έμεινε εκτός Βουλής, συνιστά για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης. Ένα μείζον πολιτικό κέρδος της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, με ευρωπαϊκή αναφορά.

«Είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη, ότι στην Ελλάδα η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και η συνωμοσιολογία πρέπει να απομονωθούν. Ο ελληνικός λαός έχει ξεφύγει από την περίοδο του θυμού και της αγανάκτησης, που έδωσε περιθώρια στα κόμματα διαμαρτυρίας, που ανδρώθηκαν στην πλ. Συντάγματος. Μπαίνουμε σε περίοδο ομαλότητας, είμαστε μία σύγχρονη χώρα και οι εκλογές στέλνουν το μήνυμα στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα αλλάζει εποχή», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου