Τελευταία Νέα

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 11:46
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκεμβρίου 2014
Χωρίς κατηγορία

Δύσκολη η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Off

Κοινή είναι η διαπίστωση πως η Ελλάδα κατάφερε τα τελευταία χρόνια να βρεθεί στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, ταυτόχρονα όμως να παραμείνει ουραγός στην υλοποίησή τους. 
Η διαπίστωση αυτή επισημάνθηκε και επιβεβαιώθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας στα Γιάννενα, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο- Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία.
Στην εκδήλωση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για τις αιτίες που γέννησαν την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και τις αιτίες που προκαλούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό κρίκο για την ανάπτυξη της οικονομίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Μήτση, ενώ ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία Στέφανος Γερουλάνος μετέφερε την προσωπική του εμπειρία από επιτυχημένα μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης στο εξωτερικό.
Ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά Χρήστος Αλεξάκης αναφέρθηκε στην υλοποίηση του έργου του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης ως προς την καταγραφή των μεταρρυθμίσεων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννης Γραμματίδης τόνισε πως η ελληνική οικονομία παρέμεινε εγκλωβισμένη για δεκαετίες σε μία στρεβλή αντίληψη όπου το κράτος έπρεπε να διαφεντεύει την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στην εκδήλωση, παρενέβη και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που επέμεινε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του παραγωγικού μοντέλου για την ανάπτυξη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ