Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 12:21
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2019
Αθλητικά

Εντυπωσιακό θέαμα στο 25ο Ηπειρωτικό Rally

Off

Εντυπωσιακά αυτοκίνητα που κρύβουν μέσα τους ακόμα πιο εντυπωσιακές σε απόδοση μηχανές και ικανοί και έμπειροι οδηγοί, αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος του κόσμου ενός ράλλυ. Γιατί είναι και πολλά ακόμα: Η ένταση, η αγωνία για το χρόνο, η δύναμη και η δεξιότητα, η σχέση του ανθρώπου με τη μηχανή. Όλα αυτά έζησαν για μία ακόμα χρονιά όσοι συμμετείχαν, αλλά και όσοι παρακολούθησαν το 25ο Ηπειρωτικό Rally που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι από την Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτου (ΕΛΕΤΑ). 

Ο αγώνας ξεκίνησε πανηγυρικά το Σάββατο το βράδυ στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων δημιουργώντας ένα κοινωνικό γεγονός με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. 

Τα 46 πληρώματα που ήρθαν από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και κορυφαία ονόματα του αγωνιστικού αυτοκινήτου πήραν σημαία και ξεκίνησαν συμβολικά τον αγώνα. Τη σημαία της εκκίνησης σήκωσαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Γιάννης Καραμπίνας από την Περιφέρεια. Τα αυτοκίνητα με τα πληρώματά τους ανέβαιναν τη ράμπα και στη συνέχεια χάνονταν προς την Λεωφόρο Δωδώνης μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία.

Όλοι οι οδηγοί έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το πρωί στην εκκίνηση λίγα μέτρα πριν από τις στροφές της Δωδώνης και της Κωστάνιανης έχοντας να καλύψουν συνολικά 145,8 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

Το ένα μετά το άλλο, τα αυτοκίνητα μπήκαν στην εκκίνηση κι από τα πρώτα δευτερόλεπτα ξεκίνησαν τον αγώνα για τα περάσματα στον πιο σύντομο χρόνο, βάζοντας υποθήκη για μία καλή θέση στην τελική κατάταξη.  

Ο αγώνας έγινε σε έξι ειδικές διαδρομές και νικητής ήταν το πλήρωμα των Αναπολιωτάκη Γιώργου- Θανάση Τσιούκα (Ford Fiesta R5) με χρόνο 32.08.58 ενώ την τριάδα στην γενική κατάταξη συμπλήρωσαν οι Τσολακίδης Δημήτρης- Δήμος Χάρης (Skoda Fabia R5) με χρόνο 32.44.13 και Καμπύλης Παναγιώτης- Σταμέλος Σταύρος (Skoda S2000) με 33.13.37. 

Στην 4η θέση της γενικής και 1οι στην F2 και την C3 ήταν οι Κτιστάκης Δημήτρης και Κτιστάκης Μάνος (Peugeot 306 S16 Base) με 33.33.15 ενώ ακολούθησε ένα ακόμη κρητικό πλήρωμα με 5ους στη γενική και 1ους στην C2 ήταν τους Αλυγιζάκη Λευτέρη- Χατζηδάκη Μιχάλη (Mitsubishi Lancer Evo IX) με 33.48.08.

 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου