Επικαιρότητα

Έγκυρη ενημέρωση για τις σπουδές στην Κύπρο

Off

Με μία εκπαιδευτική έκθεση  για τις «Σπουδές στην Κύπρο» παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στα Γιάννενα τα πανεπιστήμια της Κύπρου σε μία εκδήλωση που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μαζί με τα πανεπιστήμια 

Έγινε ενημέρωση και διανομή υλικού σχετικά με την ανώτερη εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, τα προγράμματα σπουδών, τις διαδικασίες εισδοχής, τις μορφές φοιτητικής και οικονομικής στήριξης και γενικότερα για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του κυπριακού υπουργείου κ. Φιλή, η έκθεση ήταν μια ευκαιρία για να γνωρίσουν οι ενδιαφέρομενοι από κοντά τα Πανεπιστήμια της Κύπρου και για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις σπουδές και τη ζωή στην Κύπρο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία τριών Δημόσιων και πέντε Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς επίσης ενός σημαντικού αριθμού Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων όπως αναφέρθηκε από πολλούς εκπροσώπους πανεπιστημίων είναι ότι  οι σπουδές στην Κύπρο αποτελούν ευκαιρία για τους φοιτητές από την Ελλάδα να επιτύχουν τους στόχους τους παρακολουθώντας προγράμματα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων λαμβάνοντας πτυχία αναγνωρισμένα που ανοίγουν πολλούς επαγγελματικούς δρόμους. 

Εξίσου σημαντική είναι η προσφορά υποτροφιών από την Κυπριακή Δημοκρατία στους αριστεύσαντες φοιτητές που θα εξασφαλίσουν θέση στα δύο Δημόσια Πανεπιστήμια μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Παράλληλα, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια προσφέρουν ένα εύρος υποτροφιών και παροχών οικονομικής στήριξης στοχευμένα προς τους φοιτητές από την Ελλάδα.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου