Εκδηλώσεις

Πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Μαρίνα

Off

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σε κλίμα ευλάβειας ο πανηγυρικός εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο ναό της Καλούτσανης. Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας, ο αφιερωμένος σε αυτήν Ναός στο κέντρο της πόλης κατακλύστηκε από πιστούς που προσευχήθηκαν στη χάρη της. 

Αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό ο μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή και το φωτεινό παράδειγμα της Αγίας Μαρίνας που έζησε τον 3ο αιώνα και καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας, στη σημερινή Τουρκία και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη ιερέα Αιδεσία. Σε ηλικία 15 ετών απέρριψε πρόταση γάμου του επάρχου Ολυμβρίου. Εκείνος, για να την εκδικηθεί, αποκάλυψε τη χριστιανική της πίστη, με αποτέλεσμα η Μαρίνα να συλληφθεί, να υποστεί βασανιστήρια και τελικά να αποκεφαλιστεί.

Η μεγαλομάρτυρας Μαρίνα είναι προστάτιδα Αγία της Λέρου. Στη Δυτική Χριστιανοσύνη η Αγία Μαρίνα (Αγία Μαργαρίτα) είναι προστάτιδα των εγκύων, του τοκετού, των πασχόντων από ασθένειες του ήπατος, των νοσοκόμων και του Κολεγίου Κουίνς του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου