Επικαιρότητα

Ένα πρώτο βήμα στην αναζήτηση συνεργασιών

Off

Το πρώτο βήμα στην πιθανή αναζήτηση και επίτευξη μίας συνεργασίας είτε αυτή ονομάζεται «δημιουργική πλειοψηφία» κατά τον Μ. Ελισάφ είτε «κρίσιμη δυναμική» κατά τον Θ. Μπέγκα έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μ. Ελισάφ και η δημοτική ομάδα της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή», συναντήθηκε με τον απερχόμενο δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τους δημοτικούς συμβούλους που επανεξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας μίας μελλοντικής συνεργασίας στο επίπεδο του νέου δημοτικού συμβουλίου, κάτι που άλλωστε απαιτείται από τις ίδιες τις συνθήκες και τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εν αναμονή δε των ρυθμίσεων που αναμένεται να οριστικοποιηθούν από το υπ. Εσωτερικών για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων, οι συζητήσεις αυτές θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν αργότερα, όμως και πάλι οι συσχετισμοί στα έδρανα δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Έτσι, η αρχική αμηχανία στα πρώτα λεπτά της συνάντησης έδωσε τη θέση της σε μία γόνιμη συζήτηση που αφορούσε στην επόμενη δημοτική περίοδο.

Το σημείο που συμφωνήθηκε ήταν η διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου προτάσεων που θα κατατεθεί από την παράταξη Ελισάφ ως βάση συζήτησης για το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Η παράταξη Ελισάφ και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος διευκρίνισαν σύμφωνα με πληροφορίες απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι δεν υπάρχει καμία προγραμματική ή άλλου είδους συμφωνία με άλλες παρατάξεις, με τις οποίες γίνονται οι ίδιες συζητήσεις.

Υπολείπεται μία ακόμη συνάντηση με την Λαΐκή Συσπείρωση και την κα Τσουμάνη με την οποία θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των επαφών και θα ανοίξει ο δεύτερος σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων με την κατάθεση των προγραμματικών προτάσεων.

Η παράταξη Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα σε ανακοίνωσή της τονίζει πως φιλοσοφία της είναι οι όποιες εξελίξεις ακολουθήσουν, να γίνουν προς όφελος του δήμου.

«Παράλληλα, σημείωσε ότι η παράταξή του απέδειξε στην πράξη, ως Δημοτική Αρχή, πως πολιτικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά είναι υπέρμαχη των συνεργασιών και συνεργειών, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τη δημιουργία της απαραίτητης και κρίσιμης δυναμικής που απαιτείται για την επίτευξη μικρών και μεγάλων στόχων.

Ο κ. Μπέγκας και τα μέλη της νέας Δημοτικής ομάδας της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», ζήτησαν, πέραν των γενικών προθέσεων που διατυπώθηκαν εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις – πλαίσιο συνεργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ