Επικαιρότητα

Τραγικός θάνατος 58χρονου άνδρα

Off

Στο πένθος βυθίστηκε η μικρή κοινωνία της Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. Περάματος από τον τραγικό χαμό ενός 58χρονου, σε εργατικό δυστύχημα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες ενδείξεις. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον υπό κατασκευή δρόμο Αμφιθέα – Λυκόστομο. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Τροχαίας που έφτασαν στο σημείο, το θύμα που έκανε χθες το πρώτο του μεροκάματο, παρασύρθηκε από γκρέϊντερ που οδηγούσε άλλος εργαζόμενος, εκτελώντας εργασίες οδοστρωσίας. 
Η εικόνα που αντίκρισαν οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο ήταν σοκαριστική, καθώς το μεγάλο μηχάνημα είχε πολτοποιήσει μέλη του σώματος του θύματος.
Η αρχική εκτίμηση, καθώς απουσίαζαν ο χειριστής του μηχανήματος από το σημείο, όπως επίσης και άλλα στελέχη της εταιρείας που εκτελούσε το έργο, ήταν πως επρόκειτο για κάποιο τροχαίο ατύχημα, όπως όμως προέκυψε στην πορεία, το θύμα είχε συμφωνήσει να εργαστεί στην εταιρεία και χθες θα έκανε το πρώτο του μεροκάματο, που έμελε να είναι το τελευταίο.
Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης του χειριστή του μηχανήματος και των υπευθύνων της εταιρείας, που είχαν εξαφανιστεί από το σημείο, χωρίς κανείς από τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν επιτόπου, να μπορεί να δώσει επιπλέον πληροφορίες.
Σε πρώτη φάση προσήχθησαν δύο άτομα που εμφανίστηκαν λίγη ώρα αργότερα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι που βρέθηκαν στο σημείο εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, τονίζοντας πως παρά τις επισημάνσεις τους, δεν έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν υπάρχει και η απαραίτητη σήμανση

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αναζητείται ο χειριστής, δύο συλλήψεις

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας γίνεται λόγος για «θανατηφόρο εργατικό ατύχημα» και αναφέρεται ότι στις 11.50, στην Επαρχιακή Οδό Αγίας Μαρίνας – Περάματος Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια εργασιών διαπλάτυνσης οδικού δικτύου, 58χρονος ημεδαπός εργαζόμενος παρασύρθηκε από μηχάνημα έργων (οδοστρωτήρα), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο χειριστής του μηχανήματος αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο εργοδηγός και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου