Επικαιρότητα

Ράλι στους αυτοκινητόδρομους

Off

Ταχύτητες που φτάνουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα(!) καταγράφουν οι κάμερες και τα ραντάρ της Τροχαίας Ιωαννίνων εντός των σηράγγων στους αυτοκινητόδρομους της περιοχής και ειδικότερα στην Εγνατία Οδό. Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι, ότι σε αντίθεση με ό,τι έχει επικρατήσει και ως πραγματικότητα και ως συνήθεια, οι περισσότερες παραβάσεις αυτής της μορφής δεν αναφέρονται σε έλληνες, αλλά σε ξένους οδηγούς, που συνήθως βρίσκονται στην Ελλάδα για διακοπές.

Αυτό, έχει την εξήγησή του σε ένα σχετικό βαθμό, όπως ανέφερε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλης, στο ότι σε αυτοκινητόδρομους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ισχύουν διαφορετικά όρια ταχύτητας, από την άλλη όμως δε μπορεί να αγνοηθεί και μία κακή νοοτροπία που χαρακτηρίζει πολλούς οδηγούς άλλων χωρών.

«Διαπιστώνουμε και βεβαιώνουμε παραβάσεις τέτοιου είδους, όμως είναι γεγονός, ότι οι υπερβάσεις και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό στις σήραγγες των αυτοκινητοδρόμων και έξω από αυτές, αναφέρονται κυρίως σε οδηγούς αλλοδαπής υπηκοότητας», ανέφερε ο κ. Αζέλης.

 

Λίγες παραβάσεις στις ΛΕΑ

 

Το τραγικό δυστύχημα πριν από 10 ημέρες στη ΛΕΑ της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα με την παράσυρση ενός οδηγού που είχε σταθμεύσει προσωρινά το όχημά του και παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό, άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για το κατά πόσο γνωρίζουν οι οδηγοί το καθεστώς που ισχύει για τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

«Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι, ότι σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό οι οδηγοί αποφεύγουν να κινούνται στις ΛΕΑ, ίσως και λόγω του ότι στους αυτοκινητόδρομους της περιοχής δεν παρατηρείται τόσο μεγάλη κίνηση, ώστε να αναζητήσει ο οδηγός μία γρήγορη διέξοδο. Όμως, υπάρχουν παραβάσεις που σχετίζονται με στάση στις ΛΕΑ, ακόμη και για να απολαύσουν τη θέα, κάτι που προφανώς απαγορεύεται», ανέφερε.

 

Η συνεργασία με τη Δημ. Αστυνομία

Στο μεταξύ, η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Ιωαννιτών, με επιπλέον προσωπικό θέτει σε νέα βάση και τις σχέσεις με την Τροχαία Ιωαννίνων, με τον διοικητή κ. Αζέλη να γνωστοποιεί πως υπήρξε ήδη συνάντηση με τον επικεφαλής της Δημ. Αστυνομίας προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι όροι της συνεργασίας.

«Τα όρια του νομικού και θεσμικού πλαισίου για κάθε υπηρεσία είναι ευδιάκριτα και δεν υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων και ρόλων. Ειδικά αυτό που θέλουμε, είναι να υπάρχει μία συνεργασία στην κυκλοφορία εντός της πόλης και συγκεκριμένα στο θέμα των παράνομων σταθμεύσεων και στην κίνηση στους πεζόδρομους», κατέληξε ο κ. Αζέλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου