Επικαιρότητα

Αναζητώντας κοινό βηματισμό

Off

– Συνάντηση με τον Κ. Ζέρβα είχε ο Μ. Ελισάφ στη Θεσσαλονίκη

Οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων ήταν το κύριο αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των νέων δημάρχων Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης, Μωυσή Ελισάφ και Κωνσταντίνου Ζέρβα, αντίστοιχα, ενώ αναφορά έγινε και σε ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τις αλλαγές στον «Κλεισθένη»

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και μεθόδων σε επίπεδο Αναπτυξιακών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα της Αναπτυξιακής της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΑΕ/ΟΤΑ και της αντίστοιχης Δημοτικής Α.Ε Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ).

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, ο κ. Ελισάφ «γνωστοποίησε τη διαθεσιμότητα και τη βούλησή του να σταθεί αρωγός στο εγχείρημα του Μουσείου Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, το οποίο με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη θα αναδείξει την οργανική ενότητα του Ελληνισμού και των Εβραϊκών της Κοινοτήτων, γεγονός ιστορικά αδιάψευστο, καθώς, προέρχεται από την άλλοτε ακμάζουσα και ελληνόφωνη εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, την επονομαζόμενη "ρωμανιώτικη", που είναι και η παλαιότερη στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως στόχος των νέων δημάρχων είναι να προχωρήσουν αξιοποιώντας ό,τι θετικό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, «χωρίς όμως εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις από τον αρχικό τους σχεδιασμό, καθώς το αίτημα των κοινωνιών για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου είναι ισχυρό και η ευθύνη μεγάλη».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ