Επικαιρότητα

Μεγάλες δυνατότητες για διεθνείς διοργανώσεις

Off

Οι αθλητικές διοργανώσεις κάποιες από αυτές μάλιστα πανευρωπαϊκού επιπέδου και χαρακτήρα που διεξάγονται στα Γιάννενα όπως το Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας το Σεπτέμβριο και το Πανευρωπαϊκό Θαλάσσιου Σκι τον Ιούλιο αναδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες της περιοχής να φιλοξενήσει παρόμοιες διοργανώσεις.

Αυτές όμως αναφέρονται σε αθλήματα του υγρού στίβου όπως ήταν και το Πανευρωπαϊκό Τεχνικής Κολύμβησης που έγινε τον Ιούνιο στο κολυμβητήριο Ιωαννίνων ενώ την ίδια στιγμή μία σειρά άλλων διοργανώσεων που απευθύνονται είτε στο μαζικό δρομικό κίνημα είτε στον ορεινό αθλητικό και περιπατητικό τουρισμό γνωρίζουν ακόμη μεγαλύτερη άνθηση.

Φαίνεται πως η Ήπειρος και ειδικότερα τα Ιωάννινα όχι μόνο έχουν βγει από την απομόνωση αλλά καθίστανται σε έναν προορισμό πρώτου μεγέθους για αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις.

Σε αυτό έρχεται ως επιπλέον ενίσχυση η δημιουργία του αθλητικού χάρτη της Περιφέρειας Ηπείρου που επικαιροποιείται το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται στο τελικό στάδιο υποβολής του.

Σε αυτό αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Γοργόλης που ως αντιπεριφερειάρχης τα προηγούμενα χρόνια είχε την ευθύνη και αρμοδιότητα αλλά παράλληλα συμμετείχε και σε αποστολές της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις αθλητικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Έτσι εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση των τοπικών φορέων για την βελτίωση των υποδομών και κατακόρυφη άνοδο της επισκεψιμότητας, μεταξύ άλλων και στο επίπεδο του αθλητικού τουρισμού.

«Καθοριστικός παράγοντας δεν είναι απλά η συμμετοχή στις εκθέσεις, αλλά η πιστοποίηση αθλητικών διοργανώσεων, η πιστοποίηση διαδρομών όπως έχει γίνει με το «Ursa Trail» στο Μέτσοβο, έτσι ώστε να προσελκύουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μία από τις ενδιαφέρουσες αποστολές των τελευταίων ετών ήταν αυτή των 20 περίπου αθλητών από την Κίνα που συμμετείχαν στο Zagori Mountain Running όπως και αθλητές από 44 ακόμη χώρες.

«Η συμμετοχή των Κινέζων αθλητών προέκυψε από την εξαιρετική διοργάνωση των προηγούμενων ετών και την αναγνωρισιμότητά της σε όλο τον πλανήτη και ενισχύθηκε με τη δική μας παρουσία και συμμετοχή σε μία κορυφαία έκθεση αθλητικού τουρισμού στο Πεκίνο», κατέληξε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου