Επικαιρότητα

Ένα βήμα πιο κοντά για τη νέα εκκλησία στην Κιάφα

Off

Έτοιμος σε συνολικό χρονικό διάστημα από την έναρξη κατασκευής περίπου 8 μηνών (!) θα είναι ο Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο, που κατασκευάζει η Μητρόπολη Ιωαννίνων και θα λειτουργεί στην περιοχή της Κιάφας.

Η δέσμευση της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων προς την τοπική κοινωνία υλοποιείται με ένα πρωτοποριακό μοντέλο για τα ελληνικά κατασκευαστικά δεδομένα, αφού ο Ιερός Ναός ανεγείρεται στη Θεσσαλονίκη και θα μεταφερθεί με κοντέινερ και τράκτορες στα Ιωάννινα προκειμένου να τοποθετηθεί.

Ήδη, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος σε δηλώσεις του στην «Ε» και το ITV τα δύο παρεκκλήσια του Αγίου Αποστόλου Θωμά και της Αγίας Τριάδας είναι έτοιμα, ενώ οι εργασίες έχουν μπει στην τελική φάση για την κατασκευή της οροφής του κυρίως ναού.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή εξειδικεύεται σε αυτό το μοντέλο και ο ναός θα είναι έτοιμος για να φτάσει στα Γιάννενα και να τοποθετηθεί στην περιοχή της Κιάφας, στο οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Ιωαννιτών, στο τέλος Σεπτεμβρίου.

«Από τη στιγμή που ακόμη και ουρανοξύστες κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο, δε βρίσκουμε το λόγο να μην το δοκιμάσουμε και με μία εκκλησία. Υπάρχει άλλωστε μεγάλο κέρδος στο χρόνο κατασκευής, αλλά και στο κόστος. Οι δωρεές είναι πάρα πολλές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η λαχειοφόρος αγορά που εξελίσσεται πηγαίνει εξαιρετικά και οι δωρεές συνεχίζονται από δωρητές που αναλαμβάνουν ολόκληρα τμήματα της κατασκευής, αλλά και τη μεταφορά των 17 τμημάτων που θα γίνει με φορτηγά, την οποία ανέλαβε η εταιρεία Intrakat», σημείωσε ο κ. Μάξιμος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η διαδικασία άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο με την απόφαση παραχώρησης της έκτασης από το δημοτικό συμβούλιο όμως χρειάστηκαν αλλαγές στην πορεία αφού το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί δεν ήταν… οικοδομήσιμο.

Έτσι, παραχωρήθηκε το σωστό οικόπεδο και στο τέλος Μαΐου δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ σε ΦΕΚ και στις 9 Ιουνίου υπογράφτηκε το συμβόλαιο με το δήμο Ιωαννιτών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ