Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 09:49
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκεμβρίου 2014
Ήπειρος

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Τράπεζας Ηπείρου

Off

Χρόνο όχι μόνο για να συνεχίσει τη δράση της χωρίς προβλήματα αλλά και να σχεδιάσει το αναπτυξιακό της πλάνο, διαθέτει η Τράπεζα της Ηπείρου, όπως διαφαίνεται και μετά τις επαφές που είχε με τη Τράπεζα της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος Κώστας Ζωνίδης σε συνέντευξη Τύπου έδωσε το στίγμα της συνάντησης αυτής και έδωσε βάρος στο πενταετές πλάνο που θα συντάξει η τράπεζα.
Η συνάντηση στην Αθήνα την Πέμπτη και στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος έγινε μεταξύ τεχνικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού συστήματος (Δ.Ε.Π.Σ.) και αντιπροσωπείας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν έξι μέλη της Διεύθυνσης Εποπτείας ενώ η Τράπεζα Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ζωνίδη, τον Πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου κ. Κολιό και τρία διευθυντικά στελέχη. Όπως είπε ο κ. Ζωνίδης:
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο, την ενημέρωσή μας για τα αποτελέσματα της άσκησης εφαρμογής των διεθνών λογιστικών προτύπων στις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας η οποία είναι υποχρεωτική από 1/1/2015.
Από την διεύθυνση εποπτείας και με δεδομένη τη βιωσιμότητα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ζητήθηκε η κατάρτιση πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου το οποίο για την Τράπεζα μας, είναι δεδομένο ότι θα είναι κι αναπτυξιακό.
Στο πλάνο αυτό σε συνεργασία με τη διεύθυνση εποπτείας θα σταλεί στην τρίτη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015 και αφού εγκριθεί θα επιστραφεί προς άμεση υλοποίηση υπό την εποπτεία της Δ.Ε.Π.Σ. και με πρώτη ημερομηνία αναθεώρησης στις αρχές του 2016 και με βάση τα στοιχεία τέλους χρήσης του 2015.
Η Τράπεζα Ηπείρου η οποία σήμερα διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας ο οποίος υπερβαίνει το 8% είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τα μέλη της και όλους τους Ηπειρώτες ότι η μέχρι σήμερα ανοδική της πορεία και η στήριξη όλων των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα συνεχιστεί..
Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας να συνεχίσουν να ενισχύουν τις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. και του προσωπικού και καλούμε και όλους τους Ηπειρώτες να γίνουν μέλη μας θωρακίζοντας και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή προοπτική της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κατέληξε.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ