Επικαιρότητα

Ξεκίνημα με… πρωτάκια για το 4ο Δημοτικό Ανατολής

Off

Οι εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και αναβάθμισης του κτηρίου που θα λειτουργήσει το 4ο Δημοτικό σχολείο Ανατολής ολοκληρώθηκαν με την ευθύνη του δήμου Ιωαννιτών, είναι όμως εξαιρετικά αμφίβολο, αν το σχολείο θα φιλοξενήσει τον αριθμό των 120 μαθητών, τους οποίους αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. 

Αυτό όμως δεν αφορά τον δήμο Ιωαννιτών, που ολοκλήρωσε το πλαίσιο των δικών του παρεμβάσεων, αλλά τις υπηρεσίες εκπαίδευσης από τη μία και τους γονείς των μαθητών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολής από την άλλη. Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί για τους μαθητές της Α’ Δημοτικού, όμως σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων δεν έχουν γίνει αιτήσεις μετεγγραφών των μαθητών των υπολοίπων τάξεων. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το σχολείο θα ανοίξει μεν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την τοποθέτηση του προσωπικού, μόνο όμως για την Α’ τάξη και όχι για τις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της εκπαίδευσης, κανείς δε μπορεί να υποχρεώσει τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο νέο σχολείο, όμως και οι ίδιοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού πίεζαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και το σχολείο να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει.

Ευκολότερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για την προμήθεια και τοποθέτηση του εποπτικού υλικού στις σχολικές αίθουσες, που είναι έτοιμο και θα τοποθετηθεί, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαριότητας.

Ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Ανατολής, Δημήτρης Κατηρτίδης βρέθηκε χθες στο χώρο του σχολείου και δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα.

«Ο δήμος Ιωαννιτών ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες και φάνηκε συνεπείς στις υποχρεώσεις του, παραδίδοντας το σχολείο στην Εκπαίδευση προκείμενου να λειτουργήσει την νέα σχολική χρονιά.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Αλέξανδρο Καχριμάνη για την οικονομική ενίσχυση του δήμου προκειμένου να γίνουν οι εργασίες. Η πληροφόρηση που έχουμε από την Εκπαίδευση είναι πως το σχολείο θα λειτουργήσει με όλες του τις τάξεις από το Σεπτέμβριο δίνοντας ανάσα σε μια περιοχή όπως η Ανατολή που έχει ανάγκη από νέες σχολικές μονάδες», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης, μία δήλωση όμως, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, στο σκέλος τουλάχιστον που αφορά στις μετεγγραφές μαθητών από άλλες τάξεις.

 

Οι εργασίες

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που έγιναν, αυτές αφορούσαν τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, το διαχωρισμό του κτιρίου με αυτό του Λυκείου, τη διαμόρφωση των αιθουσών, βαψίματα, αλλαγές τζαμιών, φωτιστικών, ανακατασκευή πατωμάτων και δημιουργία wc ΑμεΑ.

Η νέα σχολική μονάδα, είναι ένα 6θέσιο δημοτικό σχολείο και το σχολικό κτίριο βρίσκεται επί της οδού Πλάτωνος και Αντύπα, στο οποίο στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής που από τη σχολική χρονιά 2015-2016 λειτούργησε σε νέο διδακτήριο που ανεγέρθη για το σκοπό αυτό.

«Ήταν μια αναγκαία και ουσιαστική παρέμβαση σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια βλέπει τις εκπαιδευτικές της ανάγκες να μεγαλώνουν παράλληλα με την οικιστική της ανάπτυξη. Σκοπός μας είναι να αποσυμφορηθούν σχολεία που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ανατολής, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας», σημειώνει σε γραπτή της δήλωση η αντιδήμαρχος Παιδείας, Βούλα Τσίλη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου