Επικαιρότητα

Συνάντηση των δύο παρατάξεων για συζητήσεις

Off

Στο μέτωπο της διαβούλευσης μεταξύ των παρατάξεων Ελισάφ και Μπέγκα, υπάρχουν εξελίξεις, αφού δημοσιοποιήθηκαν από τη δεύτερη επιστολές που έχουν ανταλλαχθεί για το ζήτημα της συνεργασίας. 

Μετά την επιστολή που έλαβε από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννίνων σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία των δύο παρατάξεων, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θ. Μπέγκα απάντησε με δική της επιστολή την οποία και δημοσιοποίησε όπως δημοσιοποίησε και την επιστολή που έλαβε. Αυτό που τονίζει η πλευρά Μπέγκα είναι ότι απαιτείται πλέον συνάντηση στελεχών των δύο παρατάξεων ώστε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση. 

«Με τη σημερινή απάντηση μας στη 2η επιστολή σας, σας επαναλαμβάνουμε τη διάθεση της παράταξής μας για συνεργασία, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι οι άξονες προγραμματικής σύγκλισης που προτείνατε αποτελούν σοβαρή βάση διαλόγου, κάποια σημεία τους όμως χρήζουν διευκρινίσεων και εξειδίκευσης. Για το λόγο αυτών και προτείναμε τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων», αναφέρει προς τον Μ. Ελισάφ η παράταξη Μπέγκα.

«Η συνεργασία δεν είναι κάτι το αόριστο,  ούτε όπως την εννοεί ο καθένας. Η συνεργασία είναι συγκεκριμένη διαδικασία και δε γίνεται δια αλληλογραφίας. Οι παρατάξεις συζητούν δια ζώσης και καταλήγουν στα σημεία τα οποία συμφωνούν.

Στα πιθανά σημεία που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή χρειάζονται διευκρινίσεις, αυτές οφείλουν με διάλογο να   συντίθενται και να καταλήγουν και αυτές σε συμφωνία.

Αυτή είναι η συνεργασία που εμείς προτείναμε και αυτό είναι το νόημα της πρότασής μας. Αντιπροσωπείες των δύο παρατάξεων να συζητήσουν, να διευκρινίσουν, να εξειδικεύσουν και να καταλήξουν στην τελική συμφωνία συνεργασίας», τονίζεται.

Η παράταξη Μπέγκα τονίζει ακόμα το ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσης μιας συνεργασίας καθώς και την αξία του έργου που έχει επιτελεστεί:

«Αποτελεί βασική μας αρχή ότι  οποιαδήποτε νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να χτίζει πάνω στα θετικά της προηγούμενης και να μην υιοθετεί ισοπεδωτικές λογικές περί μηδενισμού του έργου της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Αυτή την πολιτική εφαρμόσαμε εμείς ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία 5 χρόνια.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν πολιτικές και προς προοδευτική και προς συντηρητική κατεύθυνση. Υπάρχουν και προοδευτικές και συντηρητικές παρατάξεις και αυτό έχει να κάνει με την αφετηρία, την πολιτική και την ιστορία του καθενός αλλά και της κάθε παράταξης. Αυτό είναι και το νόημα της συγκρότησης και συμμετοχής παρατάξεων σε μια εκλογική διαδικασία στη Δημοκρατία».

«Προς προοδευτική κατεύθυνση κινούνταν οι πολιτικές που ασκήθηκαν την Δημοτική περίοδο που μας πέρασε. Ήταν πολιτικές που είχαν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ευπαθείς  κοινωνικές ομάδες και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Επίσης ο σχεδιασμός όλων των έργων και των υπηρεσιών έγινε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και την αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών του Δήμου. Παράλληλα, με δεδομένο ότι η θητεία μας συνέπεσε με τα πιο δύσκολα χρόνια που πέρασε η χώρα μας, μεσούσης της κρίσης, οι πολιτικές που χαράξαμε και υπηρετήσαμε πιστά είχαν ως στόχο την ανάπτυξη του τόπου», σημειώνει και καταλήγει ο Θ. Μπέγκας τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επαφής των δύο παρατάξεων: 

«Σε καμία περίπτωση η παράταξή μας δεν αποκλείει καμία παράταξη αρκεί να υπάρχει συμφωνία σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για την πορεία του Δήμου τη νέα δημοτική περίοδο.

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι η ανταλλαγή σύντομων επιστολών δεν μπορεί να εξαντλήσει όλη την γκάμα των θεμάτων που αφορούν την επόμενη μέρα του Δήμου.

Για το λόγο αυτό ζητάμε για μια ακόμη φορά τη διεξαγωγή μιας εκ του σύνεγγυς συζήτησης, η οποία μπορεί να επιλύσει τις όποιες απορίες.

Έχουν, άλλωστε, υποχρέωση οι παρατάξεις μας να ακούσουν το μήνυμα που έστειλαν οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους και να εργασθούν από κοινού τα επόμενα χρόνια για το καλό του τόπου. 

Σε διαφορετική περίπτωση, θα φαίνεται ότι όλη αυτή η προσπάθεια έγινε από πλευρά σας κατ’ επίφαση, μόνο για τυπικούς λόγους και την έξωθεν καλή μαρτυρία και όχι γιατί πράγματι επιθυμείτε την συνεργασία με την δική μας παράταξη».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου